HNL.hr

Slaven i Dinamo bez
pogodaka, Rijeka
efikasna protiv
Zagreba

12.04.2015.
Slaven i Dinamo bez pogodaka, Rijeka efikasna protiv Zagreba
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Dvije preostale utakmice 28. kola MAXtv Prve lige odigrane u nedjelju bile su sadržajno potpuno različite: Slaven Belupo i Dinamo odigrali su utakmicu bez pogodaka i bez puno prilika dok je Rijeka bila efikasna u susretu protiv Zagreba i pobijedila 4:1.

Nogometaši Slaven Belupa i Dinama u prvom poluvremenu susreta nisu uspijevali stvoriti akcije kojima bi ozbiljno ugrozili vratare pa je plod takve igre bio i rezultat 0:0. Vratari su tek po jedanput bili ozbiljno ugroženi: Mišić je dobrim udarcem prisilio Eduarda na prebacivanje lopte preko grede, a na suprotnoj strani Picak je lijepom paradom uspio odbiti udarac Pjace.

Drugo poluvrijeme u početnim minutama donijelo je ipak malo više uzbuđenja pred vratarom Picakom jer je Soudani glavom iz dobre situacije prvo pucao pokraj gola da bi odmah potom iz novog pokušaja lopta završila na gredi, a i Fernandes je bio u dobroj prilici da preciznijim udarcem pogodi mrežu međutim lopta je otišla pokraj vratnice. Domaćin je dobro parirao u polju i do kaznenog prostora, a onda su svi njihovi pokušaji udarca bili blokirani: u okvir gola uspio je pogoditi tek Edson Da Silva nakon kornera, nedovoljno jako da bi svladao vratara Eduarda.

Što se utakmica više bližila kraju kao da su obje momčadi više pazile da ne prime pogodak, a takvim ishodom svakako je zadovoljniji domaćin kojem je svaki bod važan za držanje bodovnog razmaka od najugroženijih momčadi s dna ljestvice dok je Dinamo nastavio prvenstveni niz bez poraza.

Susret Rijeke i Zagreba na Kantridi bio je bitno sadržajniji od samog početka jer je domaćin bio vrlo angažiran i pritiskao u želji za brzim vodstvom, no gosti su se organiziranom igrom uspješno branili te tražili priliku za brzi protunapad. Morao je vratar Livaković u nekoliko navrata spašavati svoju mrežu, ali to mu nije uspjelo u 37. minuti: prodor domaćina po lijevoj strani, gužva pred golom i kratko odbijena lopta koju si je Balaj namještao na udarac, ali ga je preduhitrio Ivan Tomečak i pogodio za 1:0. Samo koju minutu kasnije Bekim Balaj se ipak upisao u strijelce nakon što je iznenada dobio loptu u poziciji da izađe sam na vratara s desne strane: vrlo preciznim udarcem u suprotni kut svladao je Livakovića i doveo Rijeku u vodstvo od 2:0.

U drugi dio susreta Zagreb je ušao sa dvije promjene u momčadi i nakon desetak minuta igre Konopek je prisilio Leovca da ga obori u kaznenom prostoru za jedanaesterac kojeg je u pogodak pretvorio Josip Jurendić. Veselili su se gosti i ponadali da mogu i do poravnanja rezultata, ali već nakon dvije minute ponovo su primili pogodak: Mišić je ubacio iz kornera na visinu peterca gdje je najviši Matej Mitrović i glavom šalje loptu u mrežu za 3:1. Imali su gosti slobodan udarac iz izgledne situacije nakon prekršaja Leškovića na Bobanu, ali je Ljubičić pucao preko gola. U 82. minuti Rijeka postigla četvrti pogodak nakon solo prodora Marina Tomasova kroz obranu Zagreba i uspješne realizacije za konačnih 4:1.

Još vijesti