HNL.hr

Soudani i Henriquez
strijelci u pobjedi
Dinama

17.04.2015.
Soudani i Henriquez strijelci u pobjedi Dinama
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Lokomotiva i Dinamo utakmicom na stadionu u Kranjčevićevoj ulici otvorili su 29. kolo MAXtv Prve lige: Dinamo je ostvario novu prvenstvenu pobjedu rezultatom 2:1.

Prvo poluvrijeme utakmice završilo je bez pogodaka unatoč silnoj nadmoći Dinama u posjedu lopte, ali i stvorenim prilikama. Lokomotivu je spašavao raspoloženi vratar Sluga koji je spriječio Ćorića i Pivarića da se upišu u strijelce, a kada je on bio nemoćan nakon udarca Vukojevića lopta je završila na gredi.

I u drugom poluvremenu slika se na terenu nije promijenila, redali su se napadi Dinama i u 54. minuti lopta je završila u mreži Sluge: igrači Lokomotive pogriješili su u pokušaju iznošenja lopte sa svoje polovice terena, Machado je izbačen na lijevu stranu odakle upošljava slobodnog El Arabi Soudanija koji pogađa za 0:1.

Desetak minuta kasnije Henriquez je izašao sam na vratara Lokomotive, ali je poslao loptu pokraj vratnice no samo dvije minute kasnije još jedna brza napadačka akcija Dinama ipak završava pogotkom Angela Henriqueza: Pjaca je na desnoj strani proigrao Soufanija koji odmah ubacuje na drugu stativu gdje, danas žuta devetka posprema loptu u mrežu za 0:2. Ovaj rezultat kao da je malo uspavao igrače Dinama što su domaćini sjajno iskoristili u 77. minuti kada je dubinskom loptom proigran Rukavina koji izlazi sam na vratara Eduarda i nesebično dodaje do potpuno slobodnog Šimu Gržana koji pogađa prazan gol za smanjenje rezultata na 1:2.

Na ulasku u sudačku nadoknadu imala je Lokomotiva izvrsnu prigodu za izjednačenje nakon uspješne akcije Bručića i ubacivanja brze lopte u peterac Dinama, ali je Gržana lopta iznenadila i nije ju dobro zahvatio da bi u zadnjim sekundama udarac Bručića s oko 25 metara završio visoko iznad grede.

Još vijesti