HNL.hr

Zagreb preokretom do
bodova protiv
Lokomotive

24.04.2015.
Zagreb preokretom do bodova protiv Lokomotive
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U prvoj utakmici 30. kola MAXtv Prve lige Zagreb je kao gost na svom stadionu pobijedio Lokomotivu 2:1.

Zagreb je do pobjede protiv formalnog domaćina Lokomotive došao rezultatskim preokretom u drugom poluvremenu u kojem je bio znatno bolji i konkretniji. Tek nakon sat vremena igre nogometaši Zagreba uputili su prvi udarac prema vratima Sluge: taj udarac Ljubičića nije bio opasan, ali je naznačio bolju i konkretniju igru njegove momčadi.

Prvo poluvrijeme Lokomotiva je bila bolja, s više napadačkih akcija i pokušaja što su naplatili pogotkom u završnici kada je Bručić s lijeve strane ubacio oštru loptu, a na drugoj stativi je dočekao Marko Kolar i u maniri pravog strijelca zakucao pod gredu za 1:0. Po prikazanom na terenu činilo se da će se Zagreb teško vratiti u utakmicu, ali su crveni drugo poluvrijeme igrali jednostavnije, znatno okomitije i nekoliko su puta uspjeli pobjeći visoko postavljenoj obrani Lokomotive. Nakon što su Konopek i Medić propustili u pogodak pretvoriti dva izlaska na vratara Slugu, novu priliku Mediću pružio je Bručić kardinalnom pogreškom na 25 metara nakon koje je Medić zaobišao vratara, otišao previše desno i nije uspio ubaciti loptu u mrežu, ali je uspio pronaći Mudražiju nad kojim je po procjeni suca Jovića vratar Sluga napravio prekršaj za kazneni udarac: Josip Jurendić je i ovaj puta bio uspješan u realizaciji za 1:1.

Slijedio je period obostrano otvorene igre u kojem su obje momčadi mogle do vodstva, a onda je u zadnjoj minuti Valentino Stepčić krenuo sam po lijevoj strani prema golu, njegov najbliži čuvar Addy u pokušaju da ga zaustavi istegnuo je mišić i odustao od trke: Stepčić je došao sam pred vratara Slugu i plasirao loptu u suprotni kut za novu promjenu rezultata u 1:2.

U sudačkoj nadoknadi Gržan je iz gužve uspio pogoditi mrežu Livakovića, ali su suci označili zaleđe nekog od njegovi suigrača pa je Zagreb uspio sačuvati pobjedu.

U četiri prvenstvena ogleda Lokomotive i Zagreba svaka momčad uspjela je upisati po dvije pobjede: Zagrebu su pripale pobjede u prvom i četvrtom susretu.

Pobjedom je Zagreb uspio prekinuti niz od tri uzastopna poraza i sada je bodovno ponovo pobjegao klubovima sa začelja ljestvice: sa 36 osvojenih bodova došao na trenutno peto mjesto dok je Lokomotiva ostala na trećoj poziciji s 5 bodova prednosti ispred Hajduka.

Još vijesti