HNL.hr

Split od 0:2 do 3:2
pobjede nad Osijekom,
Dinamo pobjednički iz
Zadra

25.04.2015.
Split od 0:2 do 3:2 pobjede nad Osijekom, Dinamo pobjednički iz Zadra
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Na dvije subotnje utakmice 30. kola MAXtv Prve lige pobjede su ostvarili Split i Dinamo: Split je velikim rezultatskim preokretom pobijedio Osijek 3:2 dok je na stadionu Stanovi Dinamo s minimalnih 1:0 pobijedio Zadar.

Gledatelji na stadionu Park mladeži doista su mogli uživati u obostrano otvorenoj i efikasnoj igri momčadi Splita i Osijeka. Pobjeda je na kraju pripala domaćinu koji je u drugom poluvremenu napravio rezultatski preokret i dostigao zaostatak od 0:2 do kojeg su gosti došli već u 13. minuti.

Osječani su na samom početku utakmice doista bili ubojiti iz brzih polukontri i pri tom dva puta iskoristili dvije pogreške u obrani Splita: u 11. minuti s desetak metara s lijeve strane snažnim udarcem pod gredu za 0:1 pogodio je Sasha Aneff da bi samo dvije minute kasnije Perošević pobjegao obrani i pred istrčalim vratarem uposlio potpuno slobodnog Marina Glavaša koji pogađa praznu mrežu za 0:2.

Do kraja poluvremena domaćini su nizali akcije i pokušavali doći do pogotka, ali silni ubačaji pred gol Osijeka uglavnom su završavali u rukama vratar Mikulića.

I u drugom poluvremenu nastavila se inicijativa domaćina koja je u 56. minuti donijela pogodak nakon dubinskog proigravanja Roga za Dražena Bagarića koji lagano prebacuje Mikulića koji je pokušao padom u noge spriječiti pogodak, ali je zakasnio.

Slavko Blagojević nekoliko puta je isprobao svoj jak udarac, ali bio je neprecizan sve dok u 72. minuti nije odapeo s oko 25 metara i pogodio desni kut nemoćnog vratara Osijeka koji je zbog gužve u kaznenom prostoru prekasno vidio loptu i nije mogao spriječiti poravnanje na 2:2.

Uslijedilo je razdoblje igre u kojem su obje momčadi pokušavale doći do pobjede, domaćini su dva puta stvorili odlične situacije za Bagarića koji nije uspio svladati Mikulić. Uspjelo je to zato Sokolu Cikalleshiju u 85. minuti kada je na lijevoj strani ušao u kazneni prostor i lijevom nogom plasirao loptu u suprotni kut za potpuni rezultatski preokret i pobjedu Splita od 3:2.

Za razliku od vrlo sadržajnog i zanimljivog ogleda Splita i Osijeka, susret Zadra i Dinama u prvom poluvremenu nije ponudio uzbuđenja. Dinamo je imao veći posjed lopte, ali bez pravih prilika i bez udarca u okvir gola dok je domaćin nakon pola sata igre ozbiljno zaprijetio kada je Krstanović nakon pogreške vratara Eduarda bio neprecizan s desetak metara.

Drugo poluvrijeme Dinamo je zaigrao nešto brže, pritisnuo domaćina u kazneni prostor, ali je obrana Zadra uspješno izbijala lopte: dobro je pucao Soudani, Matković krajnjim naporom izbacio u korner, a u 57. minuti gosti su tražili kazneni udarac kada je Ćorića nakon dobrog driblinga Hrgović zaustavio uz pomoć ruke.

Desetak minuta prije kraja Soudani je s četiri metra umjesto mreže pogodio vratara Matkovića koji je tako uspio spasiti čisti pogodak jer je odbijenu loptu Fernandes prebacio preko grede.

A onda su u 85. minuti gledatelji ipak vidjeli pogodak: Fernandes je s lijeve strane lobom uposlio Marka Pjacu u kaznenom prostoru, on se uspio zagraditi i mirno prizemnom loptom pogoditi suprotni kut za 0:1. U posljednjoj minuti Krstanović je mogao iskoristiti grešku obrane Dinama i izjednačiti, ali je pucao pokraj gola da bi u sudačkoj nadoknadi Matković odbio u korner loptu nakon Pavičićevog udarca s desetak metara.

Zadar tako nije uspio sačuvati važan bod dok je vodeći sastav prvenstva bez previše napora uspio upisati još jednu pobjedu.

Još vijesti