HNL.hr

Hajduk s bodovima iz
Koprivnice, Rijeka
uvjerljiva protiv
Istre

26.04.2015.
Hajduk s bodovima iz Koprivnice, Rijeka uvjerljiva protiv Istre
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Dvije preostale utakmice 30. kola MAXtv Prve lige završile su pobjedama Hajduka i Rijeke: Hajduk je u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo rezultatom 2:0 dok je Rijeka na svom stadionu bila bolja od Istre 1961 pobijedivši 2:0.

Na Gradskom stadionu u Koprivnici prvi su zaprijetili igrači Slaven Belupa s nekoliko obećavajućih kombinacija i dobrim udarcem Genga kojeg je vratar Hajduka krajnjim naporom izbacio u korner. Hajduk je prvu pravu akciju izveo u 17. minuti i poveo: Milevskyi je po des noj strani ušao u kazneni prostor i povratnom loptom pronašao Dejana Mezgu koji pogađa za 0:1. Domaćini su potom imali laganu inicijativu i u 35. minuti nakon nesporazuma u obrani gostiju i prekršaja vratara Grbića došao do kaznenog udarca kojeg Mirić nije pretvorio u pogodak: Grbić ga je pročitao i odbio loptu svojim suigračima. Dvije minute kasnije Grbić je spasio siguran pogodak kada je uspio nakon novog udarca Genga loptu skrenuti u gredu.

Do rezultatskog rješenja utakmice Hajduk je došao već u 49. minuti nakon dvije pogreške u obrani domaćina pri čemu je drugu iskoristio uporni Fran Tudor koji je iz blizine ugurao loptu u mrežu za 0:2. Samo minutu kasnije Tudor je izašao sam na vratara Picaka, ali je njegov udarac domaći vratar uspio zaustaviti, a na drugoj strani udarcem iz daljine zaprijetio je Geng, a potom je Ejupijev udarac zaustavio vratar Grbić.

Do kraja susreta domaćin je imao više loptu u posjedu, ali im je nedostajalo kreacije u igri i raspoloženih igrača za postizanje pogotka dok su igrači Hajduka umješno uspijevali ne dozvoliti domaćinu prilaz dalje od 30 metara od gola i čuvati loptu daleko od svog gola.

Susret Rijeke i Istre 1961 započeo je u otvorenoj igri u kojoj su obje momčadi pokušavale ugroziti vratare: bilo je nekoliko udaraca s odstojanja, gosti su ozbiljno zaprijetili udarcima glavom Gregova i Tomića, a onda su domaćini u 28. minuti uspjeli poentirati. Sharbini je proigrao Marina Tomasova na lijevoj strani, a on je bez oklijevanja pogodio suprotnu vratnicu od koje lopta ulazi u mrežu za 1:0. Vrlo brzo gosti su još jednom kapitulirali nakon dobre asistencije Bradarića za Alexa koji iz slične situacije kao i Tomasov mirno poentira za 2:0.

I u nastavku nakon odmora ista obilježja igre s tim da su domaćini bili opasniji i konkretniji u svojim napadima. Do novog pogotka došli su iz slobodnog udarca s oko 22 metra kojeg je savršeno izveo Marin Tomasov u 58. minuti za 3:0. Taj pogodak kao da je presjekao nade gostiju pa su u nastavku splasnuli njihovi pokušaji dok je domaćin pokušavao doći do novog gola, no gosti su uspjeli izbjeći još veći poraz.

Još vijesti