Reprezentacija > Ženska > A

Hrvatska - Njemačka

Damjanović: "Ne
dolazi svaki dan
europski prvak"

22.11.2013.
Damjanović: "Ne dolazi svaki dan europski prvak"
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska ženska reprezentacija u nedjelju započinje pripreme za kvalifikacijski okršaj sa šesterostrukim uzastopnim europskim prvakinjama Njemicama.

Odlična igra i poraz od "samo" 4:0 na gostovanju u Njemačkoj pravo je ohrabrenje za hrvatsku žensku reprezentaciju. Uzimajući u obzir njemačku gol-razliku od 22:0 nakon dvije utakmice, jasno je kako su Hrvatice ostvarile kvalitetan rezultat u Frankfurtu, bez obzira na poraz.

U Gradskom vrtu se, stoga, u srijedu u 15 sati očekuje lijepa nogometna predstava u gradu koji je centar ženskog nogometa u Hrvatskoj, a najavljuje to i izbornica Marija Margareta Damjanović:

"Želim Njemicama ugodan boravak u Slavoniji. Za utakmicu smo maksimalno motivirani jer igramo pred našom publikom, a ne dolazi svaki dan u goste ekipa koja je osvajala europska i svjetska prvenstva. Navijači su nas vjerno pratili u Sinju, Sesvetama i Frankfurtu, ne sumnjam da će tako biti i u Osijeku."

Damjanović ne može računati na odličnu Allison Scurich zbog problema s leđima, a za utakmicu s Njemačkom pozvala je sljedeće nogometašice:

Doris Bačić (Arsenal Ladies), Ivana Vrdoljak (Split), Dragica Ceprenić (Osijek), Vanesa Zlosa (Osijek), Sandra Žigić (SAD), Maja Joščak (Osijek), Violeta Baban (Osijek), Katarina Kolar (Zaglebie Lubi), Iva Landeka (Jena), Gabrijela Gaiser (Agram), Helena Hercigonja Moulton (Dinamo-Maksimir), Martina Šalek (Osijek), Andrea Ščukanec-Hopinski (Pregrada), Ana-Marija Kalamiza (Split), Izabela Lojna (Osijek), Kristina Nevrkla (Osijek), Monika Conjar (Pomurje), Mateja Andrlić (Osijek), Martina Mandir (Mladost Nević polje)

Reprezentacija se okuplja u nedjelju, a bit će smještena u osječkom hotelu ZOO. Uz izbornicu, u stožeru su treneri Zvonko Kolak i Dragutin Naranđa, trener vratarki Marjan Mrmić, kondicijski trener Hrvoje Matijević, doktorica Darija Granec, fizioterapeutkinja Tajana Katnić, ekonom Verica Medved, voditelj reprezentacije Darko Kolesarić i tajnica reprezentacija Lana Jozić.

Nakon tri odigrane utakmice, Hrvatska ima učinak od jednog remija (Irska) i dva poraza (Slovačka, Njemačka).

Susret je na rasporedu u srijedu 27. studenoga u 15 sati u Gradskom vrtu.

Foto: Dfb.com

 

Još vijesti