Reprezentacija > Ženska > A

Damjanović:
"Napravili smo
najviše što smo
mogli"

27.11.2013.
Damjanović: "Napravili smo najviše što smo mogli"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska ženska reprezentacija izgubila je od Njemačke u Osijeku, ali izbornica Marija Margareta Damjanović nije mogla ništa zamjeriti svojim izabranicama.

Aktualne europske prvakinje, reprezentacija Njemačke, nastavile su svoj kvalifikacijski pohod prema Svjetskom prvenstvu 2015. godine u Kanadi. U Osijeku su svladale Hrvatsku 8:0.

"Vidjeli smo jednu moćnu Njemačku, čak i na ovako teškom terenu. Napravili smo najviše što smo mogli", konstatirala je hrvatska izbornica Marija Margareta Damjanović poslije susreta u Gradskom vrtu.

Hrvatska je u listopadu u Frankfurtu pružila sjajan otpor Njemačkoj te je poražena samo 4:0.

"Nisam sada očekivala ovako visok rezultat, no teško je odigrati dvije utakmice zaredom poput one u Frankfurtu. Zbog teškog terena brzo smo se istrošile, ali zamjeriti svojim igračicama ne mogu ništa. Hrabro su se suprotstavile suparniku, pokazale su želju", prokomentirala je.

Kakvi su ciljevi hrvatske reprezentacije u nastavku kvalifikacija? "Realno je očekivati da uzvratimo Slovačkoj za poraz u Sesvetama i da pokušamo pobijediti Sloveniju. Trudimo se, ozbiljniji smo, pristup je drugačiji i igračice reagiraju", odgovorila je Damjanović.

Izbornica je naposljetku povukla i paralelu koja mnogo toga pokazuje: "Njemačka izbornica Neid može birati iz baze od 200 nogometašica, a mi ih imamo oko 30. Ne može se naša liga usporediti s Bundesligom".

Još vijesti