Reprezentacija > Futsal > Muška

Dvije "brazilske reprezentacije"

Stanković: "Najteža
skupina u ždrijebu"

02.10.2015.
Stanković: "Najteža skupina u ždrijebu"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski izbornik Mato Stanković prokomentirao je ždrijeb skupina Europskog prvenstva u futsalu.

Mato Stanković i njegovi izabranici u Srbiji će snage odmjeriti s nacionalnim selekcijama Rusije i Kazahstana, u sklopu natjecanja u Skupini C, a prva dva mjesta vode u četvrtfinale.

"Realno, izvukli smo dosta tešku skupinu. Svi su se složili da je i najteža u ždrijebu, s obzirom da su Rusi viceprvaci Europe sa zadnja dva EP-a, a Kazahstanci su dvostruki klupski prvaci Europe", naglasio je hrvatski izbornik.

U reprezentacijama Rusije i Kazahstana dominiraju brazilski igrači.

"Sve su to Brazilci koji često igraju zajedno. Našalio sam se u izjavi za Uefu da igramo s dvije brazilske reprezentacije, te da praktično igramo SP, a ne EP. To je dijelom šala, a dijelom istina. Kazahstanci su se natjecanju posvetili prije nekoliko godina i imaju loš koeficijent te su zato bili u trećoj jakosnoj skupini. Vjerojatno nismo mogli dobiti težeg suparnika iz tog šešira", kaže Stanković.

Ipak, Hrvatska ne odlazi s bijelom zastavom.

"Putokaz nam mora biti utakmica protiv Španjolske, u Belgiji. Tada smo pokazali da se možemo nositi i s najboljima. Moramo se maksimalno pripremiti te se u najboljem svjetlu predstaviti u Srbiji", zaključio je izbornik.

Još vijesti