Grassroots > Dječji i školski nogomet

Reprezentativac darivao najmlađe

Domagoj Vida
razveselio
osnovnoškolce

11.11.2015.
Domagoj Vida razveselio osnovnoškolce
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida pokazao je da nije zaboravio svoje početke, posjetivši učenike OŠ Augusta Harambašića iz Donjeg Miholjca te OŠ Ante Starčevića iz Viljeva, a nedugo zatim i poklonivši im lopte i bilježnice.

Školske klupe OŠ Augusta Harambašića svojedobno je pohađao malen i nestašan dječak kojega je lopta uvijek privlačila više od škole, a na trening u Osijek nikada mu nije bilo teško putovati. Majka Željka i otac Rudika uvijek su se brinuli da tome malenom dječaku ništa ne nedostaje pa tako i da na školskom, kao i sportskom planu uvijek korača pravim putem. Taj malen i talentiran dječak jest Domagoj Vida, danas uspješni hrvatski reprezentativac. I kao što hrvatski reprezentativci često pokazuju, nije samo odličan nogometaš već i osoba velikog srca.

Učiteljica OŠ Ante Starčevića Viljevo Brankica Hrupački svojim je učenicima osigurala priliku upoznati svog nogometnog idola, popričati s njime i fotografirati se.

Za malene osnovnoškolce to je bio dan za pamćenje, piše gđa. Hrupački u pismu kojeg je uputila Hrvatskom nogometnom savezu.

"Bila sam presretna kad se Domagoj nedugo nakon našeg susreta pojavio pred vratima učionice. Svojim učenicima sam samo rekla: "Ljudi stiže nam iznenađenje!" Ne da su bili iznenađeni, već su bili ushićeni i presretni. Jedan od mojih učenika uzviknuo je „Ivan Rakitić!“, na što je Domagoj na svoj prepoznatljiv način samo prokomentirao "a ovdje ima i šaljivdžija". Strpljivo je odgovarao na sva njihova pitanja i slikao se u bezbroj poza s vedrim smiješkom na licu."

"Odveli smo ga u našu sportsku dvoranu gdje su ga dočekali ostali učenici škole uz usklike sreće i iznenađenja jer nitko od njih nije znao za njegov dolazak. Jedna od učenica 8. razreda, prišla mi je i zagrlila me uz osmijeh i riječi zahvale što sam joj omogućila da se slika sa svojim idolom. To im je bio prekrasan poklon koji će vjerujem jako dugo pamtiti upravo zahvaljujući Domagoju."

foto: Arhiva HNS

Otkrila je potom učiteljica ove Osnovne škole kako je Domagoj, kada je vidio s kakvim se loptama djeca u školi igraju odmah obećao poslati nekoliko lopti kako bi im bilo lakše i naravno kako bi pomogao. Hrvatski reprezentativac ispunio je svoje obećanje prvom prilikom i dodatno obradovao učenike OŠ Ante Starčević Viljevo, ali i svoje bivše OŠ Augusta Harambašića Donji Miholjac.

"Vidjevši kakvim se loptama igraju naši učenici, odmah mi je rekao da će nam poslati nekoliko lopti. Nitko ga to nije tražio i bilo mi je malo neugodno, jer nisam željela da moj poziv u školu shvati kao neku obvezu. Jednostavno sam željela djeci omogućiti da upoznaju i uživo se slikaju s nekime koga gledaju na TV.

Uskoro je na vrata moje učionice stiglo još jedno iznenađenje. Domagoj ne samo da je ispunio svoje obećanje i poslao nam lopte za nogomet, rukomet i odbojku već je svakom učeniku naše škole poslao i bilježnice. Još jednom mu u ime svih učenika škole i moje osobno ime veliko hvala!", završila je priču o nesebičnom hrvatskom reprezentativcu velikog i dobrog srca gđa. Hrupački.

Još vijesti