Reprezentacija > Muška > U-21

Očekivana pobjeda uoči Španjolske

Gračan: "Svi dečki
odradili posao kako
treba"

11.11.2015.
Gračan: "Svi dečki odradili posao kako treba"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Izbornik Hrvatske U-21 Nenad Gračan zadovoljan je onime što je vidio od svoje momčadi u Šibeniku, gdje je pobjedom nad San Marinom najavljen dvoboj sa Španjolskom.

Mlada reprezentacija Hrvatske zadržala je maksimalni učinak u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Nakon novog ogleda sa San Marinom ima svih 12 bodova te gol-razliku 12:0.

"Čestitam igračima na ovoj zasluženoj pobjedi. I takve se utakmice moraju dobiti, premda znamo da smo bolji i kvalitetniji, a ponekad dođe i do neke nervoze, kartona i ozljeda. No, svi su dečki odradili posao kako treba - i oni na terenu i oni koji nisu igrali", rekao je izbornik Nenad Gračan po završetku dvoboja.

"Zahvalio bih se šibenskoj publici na podršci koju nam je dala, ljudima koji su došli pomoći nam u velikom broju. To je veliki motiv za sve dečke, a sada nam je najvažnije u miru pripremiti utakmicu protiv Španjolske u Rijeci", dodao je.

Susret sa Španjolskom na rasporedu je 17. studenoga, a gosti imaju sedam bodova iz tri utakmice, uz remi s drugoplasiranom Švedskom.

"Španjolska je zaista kvalitetna, jaka momčad s nizom igrača koji igraju u Primeri. Gledali smo njihov popis, dolaze s najboljima. Međutim, i mi smo dobri te s nestrpljenjem čekamo taj susret, da pokušamo napraviti pozitivan rezultat i ostanemo na prvoj poziciji", najavio je Gračan.

Izbornik je na Šubićevcu uspio testirati i neke kombinacije za nadolazeći dvoboj.

"Zadovoljan sam viđenim protiv San Marina, protiv zonske španjolske obrane važno je imati agilne napadače koji često mijenjaju mjesta, izlaze iz prostora i stvaraju prostor za druge igrače", zaključio je.

Još vijesti