Reprezentacija > Muška > A

Posebna pohvala Kalinićevoj obrani

Pletikosa: "Odlična
Hrvatska od prve do
zadnje minute"

18.11.2015.
Pletikosa: "Odlična Hrvatska od prve do zadnje minute"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Stipe Pletikosa bio je poseban gost hrvatske delegacije u Rostovu te je uživo svjedočio hrvatskoj pobjedi protiv Rusije.

Donedavni reprezentativni vratar, Stipe Pletikosa, rado je viđen u Rostovu, u kojemu je proveo četiri godine. U utorak je s tribina pratio prijateljsku utakmicu Vatrenih protiv Rusije.

"Hrvatska je bila odlična od prve do zadnje minute, a uz dobru je igru postignut i dobar rezultat. Svladan je snažan protivnik bez obzira na rotacija u sastavu i raduje što smo nastavili igrati svoju igru i nakon primljenog pogotka. Stvorili smo sigurno sedam ili osam fenomenalnih šansi te na kraju uspjeli zabijati i pobijediti", rekao je Pletikosa za hns-cff.hr.

Hrvatski su nogometaši naposljetku pobijedili 3:1, a Pletikosa, koji ima 114 nastupa za reprezentaciju, posebno je pratio Lovru Kalinića na golu.

"Kalinić je bio možda i ključni igrač naše pobjede zbog reakcije kod rezultata 2:1. Dugo nisam vidio bolju vratarsku obranu, fenomenalno je sačuvati mirnoću i tako reagirati na udarac iz blizine. Ono što danas u nogometu čini razliku upravo je takva obrana, koja donosi pobjedu koja izgleda glatko", istaknuo je.

U Rostovu se uvijek ugodno osjeća.

"Sjajan je osjećaj vratiti se. Rusi su poseban narod, meni izrazito drag. Imam mnoštvo prijatelja iz kluba i Uefe. Bilo mi je drago vidjeti ih opet, napravili su prijem i stvarno sam prezadovoljan", zaključio je Pletikosa.

Još vijesti