Reprezentacija > Muška > A

Rakitić ostao među 23 najbolja

Messi, Neymar i
Ronaldo kandidati za
Zlatnu loptu

30.11.2015.
Messi, Neymar i Ronaldo kandidati za Zlatnu loptu
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

FIFA je popis kandidata za dobitnika Zlatne lopte, među kojima je bio i Ivan Rakitić, suzila na tri imena: Lionela Messija i Neymara iz Barcelone te Cristiana Ronalda iz Real Madrida.

FIFA i France Football objavili su konačni popis nominiranih za Zlatnu loptu, a u izboru su ostala trojica igrača - Lionel Messi (Barcelona i Argentina), Neymar (Barcelona i Brazil) te Cristiano Ronaldo (Real Madrid i Portugal).

Na prvotnom popisu kandidata, na kojemu su bila 23 igrača, nalazio se i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, koji je s Barcelonom protekle sezone osvojio trostruku krunu, a ove je jeseni s Vatrenima izborio izravni plasman na EP u Francuskoj.

U konačni izbor za najbolju nogometašicu svijeta ušle su Carli Lloyd (Houston Dash i SAD), Aya Miyama (Okayama Yunogo Belle i Japan) te Celia Šašić (FFC Frankfurt i Njemačka).

Za titulu najboljeg trenera u muškom nogometu natječu se Josep Guardiola, Luis Enrique i Jorge Sampaoli, a u ženskom nogometu u tom su izboru Jill Ellis, Mark Sampson i Norio Sasaki.

Svoje su glasove za najbolje dali izbornici i kapetani 207 muških i ženskih nacionalnih selekcija te odabrani predstavnici svjetskih medija.

Još vijesti