HNS

Japanci ponovno nude gostoprimstvo Hrvatima

HNS ugostio
gradonačelnika i
predstavnika
Tokamachija

20.11.2015.
HNS ugostio gradonačelnika i predstavnika Tokamachija
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić dočekao je na Plesu, a potom i ugostio Yoshifumija Sekiguchija, gradonačelnika Tokamachija u kojem je hrvatska seniorska nogometna reprezentacija bila smještena za vrijeme Svjetskog prvenstva 2002. godine.

Gradonačelnik Tokamachija u Zagreb je stigao sa svojih desetak suradnika, kao i prijedlogom da hrvatski sportaši na Olimpijskim igrama koje će se 2020. godine održati u Tokiju, ponovno budu smješteni u Tokamachiju.

foto: Drago Sopta/HNS

"Stigli smo u Zagreb posjetiti Hrvatski nogometni savez zbog lijepog sjećanja koje nosimo još iz 2002. godine kada je Hrvatska bila smještena u Tokamachiju za vrijeme SP. Tom prilikom željeli smo i pozvati hrvatske sportaše da ponovno dođu u Tokamachi, želimo ih još jednom ugostiti", rekao je gradonačelnik Sekiguchi.

foto: Drago Sopta/HNS

Također, o utisku i dojmu kojeg su Vatreni ostavili na Japanci govori i činjenica kako se u rujnu u Tokamachiju održava i Croatia Cup, točnije, nogometna utakmica poglavarstva Grada i hrvatske zajednice u Japanu koja uključuje i ljude iz Veleposlanstva, a ove su godine pobjedu u susretu odnijeli upravo Hrvati, dok se Japanci nadaju kako će im uzvratiti već prvom sljedećom prilikom.

Još vijesti