Natjecanja > Futsal

Prvi turnir ovoga vikenda

U Zadru kreće 1.
malonogometna liga za
žene

03.12.2015.
U Zadru kreće 1. malonogometna liga za žene
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Prema projektu Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku o pokretanju 1. hrvatske malonogometne lige za žene, a novo natjecanje započet će ovoga vikenda u Zadru.

Uz sam prijedlog o osnivanju Prve hrvatske malonogometne lige za žene, Komisija za mali nogomet i nogomet na pijesku pripremila je i prijedlog propozicija natjecanja 1. HMNLŽ, prijedlog vodstva natjecanja, kao i kalendar natjecanja, a iste je usvojio Izvršni odbor HNS-a na sjednici 26. studenoga 2015. godine.

Tako će po prvi puta zaživjeti malonogometna liga za žene. Hrvatska time prati svjetske trendove s obzirom na to da je mali nogomet sve popularniji među djevojkama, a atraktivnost malog nogometa zasigurno će popularizirati ženski nogomet općenito.

Povjerenik natjecanja bit će Miroslav Dugeč iz Solina, povjerenik za određivanje sudaca Edi Šunjić iz Splita, dok će dužnost disciplinskog suca preuzeti Zlatko Nakić iz Šibenika.

Povijesna prva sezona 1. HMNLŽ odigrat će se kroz tri turnira čiji će domaćini biti Zadar, Zagreb i Pula.

Prvi turnir na rasporedu je ovoga vikenda, od 5. do 6. prosinca u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru gdje će domaćin biti MNK Super Chicks Poličnik.

Sljedeći turnir na rasporedu je od 30. do 31. siječnja 2016. godine u Zagrebu (domaćin MNK Kozakiv), dok će treći i ujedno posljednji turnir 1. HMNLŽ biti održan u Puli od 20. do 21. veljače 2016. godine (domaćin ŽNK Istra Pula).

foto: HNS

U prvoj sezoni 1. HMNLŽ natjecat će se MNK Kozakiv, MNK Rugvica Dugo Selo, ŽNK Jackpot Rijeka, MNK Split Tommy, MNK Osijek, MNK Alumnus, ŽNK Istra, MNK Mirlović Zagora, MC Super Chicks Poličnik te MNK MC Plus Stupnik.

Prvi turnir u Zadru sastojat će se od tri kola koja će biti raspodijeljena u dva dana te će ženske malonogometne momčadi tako sudjelovati u ispisivanju povijesti ženskog malog nogometa u Hrvatskoj.

Ulaz na utakmice prvog turnira u Zadru bit će omogućen bez naknade.

Raspored odigravanja utakmica:

Subota, 5. prosinca:
12:00 Kozakiv - Rugvica
13:00 Jack pot - Split Tommy
14:00 Osijek - Alumnus
15:00 Istra Mirlović Zagora
16:00 Super Chicks - MC Plus
17:00 Split Tommy - Kozakiv
18:00 Alumnus - Rugvica
19:00 Mirlović - Super Chicks

Nedjelja, 6. prosinca:
10:00 Osijek - Istra
11:00 MC Plus - Jack pot
12:00 Rugvica - Split Tommy
13:00 Super Chicks - Osijek
14:00 Istra - Alumnus
15:00 Jack pot - Mirlović
16:00 Kozakiv - MC Plus

Još vijesti