Reprezentacija > Futsal > Muška

Uz podršku s tribina

Hrvatska u Osijeku
traži put prema SP-u:
"Bit će neizvjesno"

07.12.2015.
Hrvatska u Osijeku traži put prema SP-u: "Bit će neizvjesno"
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska reprezentacija u futsalu od četvrtka do nedjelje traži svoj put na Svjetsko prvenstvo u Kolumbiji, a domaćin turnira bit će Osijek.

Dvorana Gradski vrt ugostit će krajem tjedna reprezentacije Hrvatske, Azerbajdžana, Bjelorusije i Švedske u kvalifikacijama za odlazak na svjetsku smotru iduće godine, a hrvatski izbornik Mato Stanković imao je tijekom priprema dosta problema sa zdravstvenim stanjem svojih igrača.

"Stvarno smo imali dosta peha, ozljede su nas prorijedile, no situacija se poboljšava. Protiv Japana, prvaka Azije, pokazali smo da i tako oslabljeni možemo kvalitetno odigrati i ne treba se nikoga bojati", rekao je.

Hrvatska je u Varaždinu i Osijeku pobijedila Japance 4:3 i 4:0, a izbornik Stanković analizirao je i snagu nadolazećih suparnika.

"Svi znaju igrati, svi rade, a naš mentalitet ponekad nekoga podcijeni 'po sluhu', ako dolazi iz egzotične zemlje. Mogu reći samo da je Bjelorusija jako dobra, a njihov prvak izbacio je našeg prvaka u Ligi prvaka. U kvalifikacijama su do zadnje minute bili u egalu s europskim prvakom Italijom, i susret s njima je ključan, a stavlja se sa strane. Ja ću se potruditi da tako ne bude", kaže.

"Azerbajdžan je sastavljen od Brazilaca, dvojice Rusa, klupski prvak im je bio prvak Europe, dakle kvalitetni su, a veliki su nam dužnici. Sa Švedskom smo igrali prije dvije godine, bili smo puno bolji, no oni su napredovali te im treba pristupiti ozbiljno i pametno", naglasio je.

Ipak, Hrvatska ima svoje kvalitete, a uz potporu s osječkih tribina bit će lakše pokušati ostvariti zacrtani cilj.

"Bit će to neizvjestan turnir. Nije da ne vjerujem u svoju momčad i da ne vjerujem da možemo biti prvi, ali treba upozoriti na tuđu snagu i pozvati sve da nas dođu podržati, da odradimo turnir najbolje što možemo", zaključio je Mato Stanković.

Prve dvije momčadi iz svake skupine ući će u doigravanje, gdje će pobjednici skupina u dva susreta protiv drugoplasiranih momčadi odlučiti o sedam putnika za Kolumbiju. Aktualni svjetski prvak je Brazil, a Hrvatska je posljednji put na SP-u u futsalu bila 2000. godine u Guatemali.

"Grad Osijek nije slučajno odabran za najveće kvalifikacije koje smo do sada imali u Hrvatskoj. Mi smo jedina reprezentacija iz prve jakosne skupine koja je ujedno i domaćin, a protiv Japana smo imali odličnu atmosferu i rezultat, u dvorani izvrsnog standarda. Domaćini i HNS odradili su pravi, težak posao, pripreme su odrađene na najvišoj razini i nadam se da ćemo proći u doigravanje. Ovo je prilika generacije, da nakon 15 godina ode na SP", rekao je Boris Durlen, predsjednik HNS-ove Komisije za mali nogomet.

Ulaznice za kvalifikacijski turnir u Osijeku mogu se kupiti po cijeni od 20 kuna na blagajnama kod dvorane, svaki dan od 12 do 20 sati - od srijede 9. prosinca, do zadnjeg natjecateljskog dana.

Prijenosi utakmica hrvatske reprezentacije bit će na programu Arenasporta.

Raspored utakmica:

Četvrtak, 10. prosinca: Azerbajdžan - Švedska (17:00)
Četvrtak, 10. prosinca: Hrvatska - Bjelorusija (19:30)

Petak, 11. prosinca: Bjelorusija - Azerbajdžan (17:30)
Petak, 11. prosinca: Hrvatska - Švedska (20:00)

Nedjelja, 13. prosinca: Švedska - Bjelorusija (17:00)
Nedjelja, 13. prosinca: Azerbajdžan - Hrvatska (19:30)

Još vijesti