HNL.hr

Završen izbor najboljeg igrača kola

Caktaš je najbolji
igrač 19. kola MAXtv
Prve lige

08.12.2015.
Caktaš je najbolji igrač 19. kola MAXtv Prve lige
foto: Gordan Laušić
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Ove nedjelje završeno je 19. kolo MAXtv Prve lige, a u istom su se istaknula trojica igrača koji konkuriraju za najboljeg igrača kola.

Tko je najbolji igrač 19. kola MAXtv Prve lige?
Muzafer Ejupi
2%
Hilal Soudani
2%
Mijo Caktaš
97%
Ukupno glasova: 379

U petak je susretom Intera i Rijeke u Zaprešiću otvoreno 19. kolo, a sama utakmica završena je bez pogodaka i pobjednika. Dan kasnije bio je rezerviran za derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru koji je završen pobjedom hrvatskog prvaka 2:1, dok su u drugom susretu ove subote Split i Lokomotiva odigrali 1:1. U nedjelju je dan otvoren derbijem začelja u kojem je Osijek minimalno svladao Zagreb da bi kolo zaključio Slaven Belupo slavljem 2:0 nad Istrom 1961.

U 19. kolu trojica igrača tako konkuriraju za najboljeg igrača kola.

Muzafer Ejupi istaknuo se u redovima Slaven Belupa te je svoju momčad predvodio do gostujuće pobjede na Drosini. U trećoj minuti susreta Filip Ozobić izvodi korner, Ivica Ivušić skreće loptu, a u skoku ju je pokupio Ejupi koji postavlja uvodnih 1:0. Do svog drugog pogotka u susretu Ejupi stiže u 93. minuti kada zabija s 11 metara i postavlja konačnih 2:0.

Dinamo je u subotu u derbiju na Maksimiru osigurao slavlje 2:1, a pobjednički pogodak djelo je El-Arbi Hilal Soudanija. Pokušavao je Soudani i ranije, a opasan je po vrata Hajduka bio i nakon 70. minute susreta, no siguran je tada vratar Hajduka Lovre Kalinić da bi Soudani pri samom isteku sudačke nadoknade, točnije, u 95. minuti postigao pogodak i tako osigurao pobjedu svojoj momčadi.

U redovima Hajduka siguran je bio Mijo Caktaš, strijelac jedinog pogotka gostujuće momčadi. U 17. minuti Tino Sven Sušić petom proigrava Caktaša koji sa 16 metara zabija za izjednačenje 1:1. Pokušavao je Caktaš i kasnije, a dobru priliku imao je i pred sam odlazak na odmor, no puca preko gola.

Još vijesti