Reprezentacija > Futsal > Muška

Problemi s ozljedama uoči osječkog turnira

Hrvatska bez
alibija: "Došli po
prvo mjesto, moramo
biti pravi"

09.12.2015.
Hrvatska bez alibija: "Došli po prvo mjesto, moramo biti pravi"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U četvrtak u Osijeku počinje kvalifikacijski turnir za odlazak na Svjetsko prvenstvo u futsalu, a Hrvatska prvu utakmicu igra s Bjelorusijom.

Dan uoči početka natjecanja u dvorani Gradski vrt, u Osijeku je održana konferencija za medije hrvatske reprezentacije u futsalu.

"Nakon EP-a 2012. godine ovo je najveći projekt Hrvatskog nogometnog saveza na području futsala. Zahtjevan je, a dobili smo ga izravno od Uefe i Fife. U Osijeku su svi pružili maksimalnu podršku, a uz malo sportske sreće kvaliteta će doći do izražaja te ćemo nakon 15 godina opet igrati na SP-u", naglasio je predsjednik HNS-ove Komisije za mali nogomet, Boris Durlen.

Hrvatski izbornik Mato Stanković pojasnio je trenutačnu situaciju u svojoj momčad, kojoj su ozljede poremetile pripreme. No, istaknuo je kako Hrvatska neće tražiti nikakav alibi.

"Mislili smo da ćemo biti kompletni, ali objektivno imamo velikih problema. Ostali smo u startu bez Bajruševića zbog loma petne kosti, Marinović je imao frakturu i vjerojatno ćemo ga morati pripremati samo za zadnju utakmicu, a Matošević do prije nekoliko dana uopće nije trenirao. No, mi smo ovdje došli po prvo mjesto", izjavio je.

Hrvatska turnir otvara s Bjelorusijom, a potom slijede susreti sa Švedskom u petak te Azerbajdžanom u nedjelju.

"Po rejtingu je najveća opasnost Azerbajdžan, koji je ispred nas na svjetskoj listi. Međutim, nama je ključna Bjelorusija, s obzirom da prve dvije momčadi prolaze u doigravanje, i koncentrirani smo samo na njih. Ponavljam, njihov klupski prvak izbacio je našeg u Ligi prvaka, a znali su se nositi i s Azerbajdžancima. Šveđani su na papiru najslabiji, ali nitko nije došao samo na izlet", kaže Stanković.

Reprezentativac Jakov Grcić vjeruje da će Hrvatska uz potporu s osječkih tribina moći prevladati nedaće i upustiti se u borbu za vrh kvalifikacijske skupine.

"Naravno da su nas ozljede poljuljale, ali atmosfera je jako dobra. Dva smo puta pobijedili Japan, a mislim da nam Osijek leži. Nadam da se će navijači doći u još većem broju na kvalifikacije i biti naš vjetar u leđa. Najbitnija je prva utakmica, pobjeda protiv Bjelorusije otvara i vrata prvog mjesta. S Azerbajdžanom su nam šanse podjednake, a s obzirom da igramo na domaćem terenu, moramo biti pravi", rekao je.

Iz hrvatskog su tabora pozvali na podršku već od četvrtka i dvoboja s Bjelorusima, a ovako važan događaj trebao bi dati novi doprinos popularizaciji futsala u osječkoj regiji.

Ulaznice za kvalifikacijski turnir u Osijeku mogu se kupiti po cijeni od 20 kuna na blagajnama kod dvorane, svaki dan od 12 do 20 sati, do zadnjeg natjecateljskog dana.

Raspored utakmica:

Četvrtak, 10. prosinca: Azerbajdžan - Švedska (17:00)
Četvrtak, 10. prosinca: Hrvatska - Bjelorusija (19:30)

Petak, 11. prosinca: Bjelorusija - Azerbajdžan (17:30)
Petak, 11. prosinca: Hrvatska - Švedska (20:00)

Nedjelja, 13. prosinca: Švedska - Bjelorusija (17:00)
Nedjelja, 13. prosinca: Azerbajdžan - Hrvatska (19:30)

Još vijesti