Reprezentacija > Muška > A

Turska i Češka dobri poznanici

Del Bosque:
"Hrvatska među
najjačima na EP-u"

13.12.2015.
Del Bosque: "Hrvatska među najjačima na EP-u"
foto: UEFA
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Izbornici Španjolske, Češke i Turske slažu se da u hrvatskoj Skupini D Europskog prvenstva nitko neće imati lak posao, ali svi se ujedno nadaju prolasku u drugi krug.

Pariški ždrijeb odredio je Vatrenima Španjolsku, Češku i Tursku kao protivnike u grupnoj fazi Europskog prvenstva u Francuskoj idućeg ljeta, a ta će skupina biti pod posebnim povećalom i zbog činjenice da će Španjolci u njoj započeti novi pokušaj obrane svog naslova.

"Izvukli smo dvije momčadi koje su izbacile Nizozemsku u kvalifikacijama, Češku i Tursku. Osim toga, dobili smo i Hrvatsku koja je vrlo jaka, po mom mišljenju i među najjačima na turniru. Imaju izvrsne igrače i bit će nam vrlo teško. No, izazov nam je pokušati osvojiti EP treći put zaredom, to bi bilo fantastično za naš nogomet", rekao je španjolski izbornik Vicente del Bosque.

Češka i Turska izravni su plasman na završni turnir osigurali zajedno s Islandom, a turski izbornik Fatih Terim svjestan je snage svih protivnika.

"Nema potrebe puno pričati o Španjolskoj, to je momčad sastavljena od zvijezda. Svi znaju za češke kvalitete, a Hrvati su nam suparnici i u kvalifikacijama za SP 2018. godine te ćemo se međusobno testirati već u Francuskoj. Imam povjerenja u svoje igrače, mislim da možemo do zanimljivog rezultata idućeg ljeta, uz prezentaciju novih, mladih igrača. Nikog se ne bojimo i uživat ćemo u svom nogometu", izjavio je.

Reprezentaciju Češke na Europskom će prvenstvu voditi Pavel Vrba, izbornik koji je odmah po završetku ždrijeba dobio i kompliment hrvatskog izbornika Ante Čačića.

"Španjolska je, očito, vrlo zahtjevan protivnik i jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira. Nipošto ih nisam htio u skupini, ali nisam htio ni Nizozemce u kvalifikacijama pa smo se znali nositi s time. Španjolska će nam biti veliki motiv, a Tursku dobrom poznajemo s obzirom na njihovu pobjedu u Pragu, odnosno našu u Istanbulu. Hrvatska ima sjajne igrače u velikim klubovima, a pred nama je mnogo posla, moramo analizirati kako su Španjolska i Hrvatska igrali u kvalifikacijama i skupiti informacije", naglasio je Vrba.

Još vijesti