Reprezentacija > Muška > A

Golovi hrvatskih veznjaka

Efektan pogodak
Rakitića, Brozović
potvrdio pobjedu

12.12.2015.
Efektan pogodak Rakitića, Brozović potvrdio pobjedu
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Reprezentativni veznjak Ivan Rakitić u subotu je zatresao mrežu Deportiva iz La Corune, u prvenstvenom remiju svoje Barcelone, a Marcelo Brozović zapečatio je pobjedu Intera.

U sklopu 15. kola Primere Barcelona je na svom Camp Nou ugostila Deportivo iz La Corune, a susret je naposljetku završio bez pobjednika, 2:2.

Katalonce je u vodstvo doveo Messi u 39. minuti, izvrsno izvedenim slobodnim udarcem, a na 2:0 povisio je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, vrlo lijepim udarcem iz daljine u suprotnu stranu protivničkog gola u 62. minuti.

U završnih petnaestak minuta gosti su se ipak spasili poraza, pogocima Pereza i Bergantinosa.

Rakitić, koji je samo dan ranije proglašen za najboljeg sportaša Hrvatske, igrao je do 72. minute dvoboja, kada ga je zamijenio Sergi Roberto.

Na ljestvici španjolskog prvenstva Barcelona ima tri boda i utakmicu više od drugoplasiranog Atletico Madrida.

U 16. kolu talijanske Serie A Inter je ostvario uvjerljivu pobjedu na gostovanju kod Udinesea, 4:0.

Prvi je pogodak postigao Icardi, prednost gostiju potom je udvostručio Jovetić, da bi Icardi u 84. minuti bio zaslužan i za treći gol crno-plavih.

Konačni je rezultat postavio Marcelo Brozović u 87. minuti, također lijepim, odmjerenim udarcem s lijeve strane kaznenog prostora.

Brozović je u igru ušao u 61. minuti umjesto Jovetića, a Ivan Perišić odradio je cijeli susret za Inter. U sastavu Udinesea Stipe Perica ušao je s klupe u 70. minuti.

Još vijesti