Reprezentacija > Futsal > Muška

Pada odluka o prolazu skupine

Hrvatska s
Azerbajdžanom
zaključuje osječki
turnir

13.12.2015.
Hrvatska s Azerbajdžanom zaključuje osječki turnir
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U svom završnom nastupu na osječkom kvalifikacijskom turniru, Hrvatska u nedjelju igra protiv reprezentacije Azerbajdžana.

Trećeg, posljednjeg dana kvalifikacijskog turnira za Svjetsko prvenstvo hrvatska će reprezentacija u futsalu snage odmjeriti s nacionalnom selekcijom Azerbajdžana, u zadnjoj utakmici natjecanja.

Hrvatska je svoj nastup otvorila neizvjesnim dvobojem i porazom od Bjelorusije 7:4, da bi u petak u drugom poluvremenu slomila otpor Švedske i slavila rezultatom 5:1.

Azerbajdžan je u prva dva susreta ubilježio dvije visoke pobjede, 8:2 protiv Švedske te potom 7:2 protiv Bjelorusije.

"S Azerbajdžanom su nam šanse podjednake, a s obzirom da igramo na domaćem terenu, moramo biti pravi", najavio je reprezentativac Jakov Grcić.

Prolazak u doigravanje za svjetsku smotru u Kolumbiji 2016. godine osigurat će dvije prvoplasirane momčadi iz skupine, a konačni će ishod ovisiti o kombinaciji rezultata obje nedjeljne utakmice.

"Azerbajdžan je sastavljen od Brazilaca, dvojice Rusa, klupski prvak im je bio prvak Europe, dakle kvalitetni su, a veliki su nam dužnici", rekao je hrvatski izbornik Mato Stanković.

Bjelorusija i Švedska na osječki će teren istrčati s početkom u 17:00, a susret Hrvatske i Azerbajdžana počinje u 19:30. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 20 kuna na blagajnama kod dvorane od 12 do 20 sati.

Skupina 2:
1. Azerbajdžan 6 (15:4)
2. Bjelorusija 3 (9:11)
3. Hrvatska 3 (9:8)
4. Švedska 0 (3:13)

Još vijesti