HNL.hr

Dinamo i Rijeka po nove važne bodove

Hrvatski prvak
gostuje u Osijeku,
viceprvak dočekuje
Slaven Belupo

13.12.2015.
Hrvatski prvak gostuje u Osijeku, viceprvak dočekuje Slaven Belupo
foto: Gordan Laušić
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nedjelja u 20. kolu MAXtv Prve lige donosi dvoboje Osijeka i Dinama te Rijeke i Slaven Belupa.

Bijelo-plavi dočekuju hrvatskog prvaka s pretposljednjeg mjesta na tablici uz četiri pobjede, šest remija i devet poraza, odnosno, s 18 sakupljenih bodova, a u drugom su kolu u Gradskom vrtu odigrali 1:1 s Modrima da bi u 11. kolu na Maksimiru pretrpjeli poraz 1:4.

"Normalno se pripremamo kao i za svaku drugu utakmicu, a srećom, osim Radotića i Čuljka, nemamo igrače koji su nam izvan pogona zbog ozljeda ili žutih kartona. Vjerujem da će naša momčad odgovoriti na pravi način postavljenim zadaćama i da će odigrati dobru utakmicu s liderom na tablici. Volio bih da još malo podignemo razinu ritma i agresivnosti. Imamo svoju ideju kako se braniti i na koji način pokušati zaprijetiti gostima", izjavio je trener Osijeka Zoran Zekić uoči susreta s hrvatskim prvakom.

Modri kao trenutno vodeća momčad stižu u Osijek, ali su na vrhu izjednačeni s Rijekom po broju osvojenih bodova, njih 39, dok je Dinamo u dosadašnjem dijelu sezone ostvario 11 slavlja, šest neriješenih rezultata te dva poraza.

"Osijek je naš Bayern puta tri. Ovo je jedna od najvažnijih utakmica u sezoni, a nakon Lige prvaka se moramo prebaciti na Osijek što je jako važno suradnicima i meni, a vjerujemo da ćemo važnost susreta prenijeti i na momčad. Osijek ima određenu kvalitetu, protiv nas Osječane krasi i fanatična borbenost što je i normalno. Tražit ću od svoje momčadi puno agresije, želje i trke. To je put kojim trebamo ići da bi tek onda kvaliteta došla do izražaja. Sigurno nije jednostavno, ali vjerujem da će momčad utakmicu završiti kako mi želimo", kazao je trener Dinama Zoran Mamić koji u susretu ne može računati na Hilala Soudanija zbog kartona te na ozlijeđene Marija Musu i Gordona Schildenfelda, dok su seniorskoj momčadi priključeni juniori Adrijan Šemper, Josip Brekalo i Nikola Moro.

Hrvatski viceprvak u 20. kolo ulazi s druge pozicije na ljestvici nakon deset upisanog pobjeda, devet remija te i dalje kao jedina neporažena momčad u Prvoj ligi, a jednako kao i Dinamo broji 39 prvenstvenih bodova, a na svom je travnjaku u drugome kolu odigrao 3:3 sa Slaven Belupom, dok je u Koprivnici u 11. kolu bilo 0:0.

"Velika nam je želja i cilj da s tri boda ostanemo u vrhu hrvatske lige i da zadovoljimo naše želje, ali i one navijača. Dolazi nam ozbiljan protivnik kojega još nismo pobijedili. To je dodatan motiv. Razmišljamo kako igrom i angažmanom doći do pobjede", kratak je bio trener Rijeke Matjaž Kek uoči susreta sa Slaven Belupom.

Farmaceuti su uoči 20. kola sedmoplasirani uz četiri slavlja, osam neriješenih rezultata i sedam poraza, točnije, s 20 bodova, a ovoga je tjedna Slaven Belupo u svoje redove doveo i novog igrača, stopera Neretvanca iz Opuzena Nikolu Katića.

"Usredotočeni smo na Rijeku koja ima vrlo kvalitetnu momčad, a to pokazuju i njeni rezultati. Znamo da odlazimo u goste protivniku koji će na svom terenu na Rujevici tražiti samo pobjedu, no smatram da uz igru koju smo prikazali u posljednja dva nastupa možemo do pozitivnog rezultata. Također, u sastavu neće biti Križmana, Jambora i Mihaljevića zbog ozljeda, ali za početni sastav konkurira opravljeni Međimorec", rekao je trener Slaven Belupa Željko Kopić uoči susreta s Rijekom.

Susret 20. kola MAXtv Prve lige između Osijeka i Dinama na Gradskom vrtu je na rasporedu u 15 sati, dok će Rijeka i Slaven Belupo na Rujevici zaigrati od 17 sati.

Izvori: gnkdinamo.hr, nk-osijek.hr, nk-rijeka.hr

Još vijesti