Reprezentacija > Futsal > Muška

Hrvatska treća u osječkoj skupini

Stanković: "Dokazali
da smo pravi, zato
nam je još više žao
ispadanja"

13.12.2015.
Stanković: "Dokazali da smo pravi, zato nam je još više žao ispadanja"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski izbornik Mato Stanković govorio je na konferenciji za medije po završetku kvalifikacijskog turnira za SP u Osijeku.

Hrvatska reprezentacija u futsalu u Osijeku je poražena od Bjelorusije, svladala je Švedsku te odigrala neriješeno s Azerbajdžanom, no osvajanjem trećeg mjesta neće nastaviti kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kolumbiji.

"Prvo bih se zahvalio svim Osječanima koji su nas podržali na ovom turniru, medijima koji su nas pratili i pomogli stvoriti atmosferu kakva dugo nije viđena. Bez traženja alibija, imali smo dosta problema u pripremama, zbog ozljeda niti jedan trening nismo mogli odraditi u punom sastavu", podsjetio je hrvatski izbornik Mato Stanković.

"Treba biti pošten i priznati da u prvoj utakmici, protiv Bjelorusije, nismo bili pravi. To je ključ cijele priče. Znali smo da će utakmica s Azerbajdžanom biti ovakva, i uspjeli smo dokazati da smo prava momčad. No, zbog toga nam je još više žao što nismo prošli dalje", nastavio je.

Remi s Azerbajdžancima vrijedan je rezultat, no za konačni je uspjeh ipak nedostajala poneka nijansa.

"Mislio sam da će nam se vratiti neke stvari koje nam nisu išle na ruku prvih dana. Ipak, Šveđani nisu zabili nekoliko čistih šansi za pobjedu nad Bjelorusima, nama je Marinović pogodio okvir gola, nikako da nas krene. S druge strane, jako sam ponosan na reprezentaciju, koja je pokazala da pripada u sam vrh svjetskog futsala", kaže Stanković.

Hrvatsku početkom 2016. godine čeka nastup na Europskom prvenstvu u Srbiji.

"Ne možemo biti zadovoljni s obzirom da nismo izborili daljnje kvalifikacije, pogotovo što su se poklopili vrhunska podrška HNS-a, igranje kod kuće i generacija koja pet godina nije izgubila od momčadi u rangu Bjelorusije. Nama se to dogodilo u najgorem trenutku. Drago mi je što smo bar danas osvjetlali obraz, kao i protiv Švedske, a mislim da će poslije EP-a u Srbiji biti vrijeme da mladim igračima damo još više prilike i tako pokušamo proširiti svoj izbor", zaključio je hrvatski izbornik.

Još vijesti