Natjecanja > Futsal

Prvo izdanje PH u malom nogometu za žene

Split Tommy
pobjednik 1. HMNLŽ

16.02.2016.
Split Tommy pobjednik 1. HMNLŽ
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Poreč je ovoga vikenda bio domaćin trećeg, ujedno i posljednjeg turnira 1. HMNL za žene, a prvakom je postala ekipa Split Tommyja.

Nakon odrađena dva turnira 1. HMNL za žene u Zadru i Zagrebu, u Poreču je 13. i 14. veljače održan i treći turnir Prvenstva Hrvatske u malom nogometu za žene koje je dobilo i svog prvog prvaka, ekipu Split Tommyja.

foto: Arhiva HNS

Turnir u Poreču, čiji je domaćin bio ŽNK Istra iz Pule, u subotu je otvorio član Izvršnog odbora HNS-a Alojzije Šupraha, a sedmo, osmo i devet kolo donijeli su zanimljive rezultate.

foto: Arhiva HNS

Rijeka je tako u prvom susretu u subotu poražena od 1:5 od Alumnusa, Kozakiv je potom remizirao 1:1 s ekipom Super Chicks, dok je Rugvica zatim poražena 0:5 od Istre. Ekipa MC Plusa svladala je Mirlović Zagoru 6:1. U sklopu osmog kola Alumnus je slavio 5:1 nad Mirlović Zagorom, Istra je poražena 0:14 od Splita, Super Chicks je svladao Rugvicu 9:1, a Rijeka Kozakiv 6:3. Deveto kolo donijelo je slavlje Alumnusa nad Kozakivom 5:0 te Rijeke nad Rugvicom 8:0. Split je zatim bio bolji od Super Chicksa 4:1, a na kraju turnira MC Plus je slavio nad Istrom 7:0.

foto: Arhiva HNS

Po odigrana tri turnira prvog izdanja Prvenstva Hrvatske u malom nogometu za žene trofej pobjednika pripao je ekipi Split Tommyja koja je upisala sedam pobjeda i jedan remi, nije pretrpjela poraz te je osvojila 22 boda, a prijelazni pehar HNS-a pobjedničkoj je ekipi uručio g. Šupraha.

foto: Arhiva HNS

Drugo mjesto na kraju je zauzeo Alumnus sa sedam pobjeda i jednim porazom te 21 osvojenim bodom, treći je MC Plus s pet pobjeda, jednim remijem i dva poraza, odnosno, sa 16 bodova. Četvrta je Rijeka s 15 bodova, peta ekipa Super Chicks s 13 bodova, deset ih je sakupio šestoplasirani Kozakiv, šest Istra, a po jedan Mirlović Zagora i Rugvica.

foto: Arhiva HNS

Tom je prilikom u Poreču održan i plenum klubova 1. HMNLŽ na kojem su donijeti zaključci da su svi ponosni što su sudjelovali u prvom Prvenstvu Hrvatske za žene, da je natjecanje bilo vrhunski organizirano, da bi trebalo u budućnosti organizirati i natjecanje mladeži te da će se sljedeće godine igrati četiri turnira zbog lige koja će vjerojatno brojiti 12 klubova.

Još vijesti