Reprezentacija > Muška > U-17

Posljednja prilika za bodovno približavanje

Hrvatska protiv
Švedske traži važnu
pobjedu u Elitnom
kolu

18.03.2016.
Hrvatska protiv Švedske traži važnu pobjedu u Elitnom kolu
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Pred hrvatskom U-17 reprezentacijom drugo je kolo Uefa U-17 Elitnog kola u sklopu kojeg će mladi Hrvati snage odmjeriti sa Švedskom.

Stadion Valbruna u Rovinju i ovoga će petka biti domaćin utakmice hrvatske U-17 reprezentacije u Elitnom kolu U-17 reprezentacija. Nastavak kvalifikacijskog turnira za Europsko prvenstvo u Azerbajdžanu donosi Hrvatima važan dvoboj sa Švedskom u kojem je izabranicima Darija Bašića itekako potrebna pobjeda budući da će nastup na Euru osigurati pobjednici skupina elitnih kola te sedam najboljih drugoplasiranih momčadi.

Hrvati su, naime, Elitno kolo U-17 reprezentacija u srijedu otvorili porazom od Walesa 0:2, dok su Šveđani jednakim rezultatom istoga dana poraženi od Portugala. Hrvatska stoga mora dignuti glave, pokazati što sve zna te se uz bolju igru prikazati u što boljem svjetlu kako bi osvojila važne i vrijedne bodove.

"Švedska je izgubila od Portugala stoga je i nama i Šveđanima ova utakmica posljednja prilika za bodovno približavanje te da konačna odluka padne u trećem kolu. Uvjeren sam da će dečki pronaći snagu i biti bolji. Švedska igra u klasičnom, discipliniranom sustavu 4-4-2, donekle je slična Walesu, ali moramo prije svega voditi brigu o sebi i igrati mirno, odgovorno te ne ponavljati greške iz susreta s Walesom", rekao je izbornik Bašić.

Do samog su Elitnog kola Šveđani, koji ovoga petka neće biti nimalo lak suparnik Hrvatima, stigli kroz kvalifikacijsku skupinu 3 u kojoj su u Finskoj zauzeli drugo mjesto s pet osvojenih bodova nakon pobjede 5:1 nad Maltom, remija 1:1 s Engleskom, ali i Irskom. Hrvati su zaigrali u kvalifikacijskoj skupini 7 u Lihtenštajnu u kojoj su također zauzeli drugu poziciju, ali uz sedam bodova, a svladali su Gibraltar 4:1 i domaćina 2:0 da bi s Češkom odigrali 2:2.

Uoči susreta sa Švedskom hrvatski reprezentativac Mihael Briški za hns-cff.hr kaže:

"Ekipa se uzdigla nakon prošle utakmice na kojoj smo mislili da možemo pobijediti suparnika, ali se na terenu ispostavilo drugačije. Smatram da ćemo u petak protiv Švedske biti puno bolji, dat ćemo sve od sebe i vjerujem da možemo pobijediti Šveđane. Oni su fizički nešto jači pa ćemo se morati malo priviknuti na to i morat ćemo stajati čvršće u obrani. Svi smo motivirani za utakmicu i nadamo se što boljem rezultatu."

Susret drugoga kola Uefa U-17 Elitnog kola između Hrvatske i Švedske na stadionu Valbruna u Rovinju na rasporedu je u 15:30 sati.

Još vijesti