HNL.hr

Bili i Modri ponovno na Poljudu

Derbi Hajduka i
Dinama, Lokomotiva
dočekuje Split

20.03.2016.
Derbi Hajduka i Dinama, Lokomotiva dočekuje Split
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U sklopu 28. kola MAXtv Prve lige ove će nedjelje Hajduk na Poljudu u derbiju zaigrati s Dinamom, dok će Lokomotiva u Kranjčevićevoj dočekati Split.

Koji rezultat očekujete u derbiju Hajduka i Dinama?
Pobjedu Hajduka
31%
Pobjedu Dinama
46%
Remi
23%
Ukupno glasova: 13

Bili drugi ovotjedni derbi na Poljudu dočekuju s trećeg mjesta na ljestvici te uz 13 slavlja, osam remija i šest poraza za ukupno 47 osvojenih bodova. U desetom kolu na Poljudu je derbi završio bez pobjednika i pogodaka. Na Maksimiru je u 19. kolu domaćin slavio 2:1.

"Jako je neobično što smo u srijedu igrali i sada opet igramo u nedjelju. S druge strane je to dobro, pokušavamo popraviti dojam koji nije bio dobar u prvoj utakmici. Vidio sam dobru reakciju svoje momčadi proteklih dana, na treningu sam vidio agresivnost i trku i nadam se da ćemo to uspjeti pretočiti u susret. Mi smo Hajduk, ne predajemo se, idemo dalje, izvući ćemo najbolju momčad koja je moguća. Nadam se da ćemo uspjeti od prve minute pokazati pravu reakciju kako bi utakmica za sve nas bila zanimljivija i bolja", kazao je trener Hajduka Damir Burić koji u susretu ne može računati na Lorenca Šimića, Zorana Nižića, Marka Bencuna i Juliana Velazqueza.

Modri će se Hajduku suprotstaviti kao vodeća momčad domaćeg prvenstva koja je do sada upisala 19 pobjeda, šest neriješenih rezultata i dva poraza te ima 63 prvenstvena boda, a ovoga su tjedna u prvom susretu polufinala Kupa Hrvatske nad Hajdukom slavili 2:0 na Poljudu.

"Čeka nas drugi dio splitske epizode i kao što sam već rekao i prije Kup utakmice, ova utakmica je za mene važnija. Želimo prikazati dobru igru, ponoviti srijedu i uzeti tri boda. Sigurno da Hajduk može više od onoga što je pružio u srijedu, ali kao što sam već tisuću putu rekao Dinamo je taj koji, uz sav respekt prema svima, u Hrvatskoj odlučuje. Ako budemo na razini prvog poluvremena onda će njima opet biti vrlo teško", izjavio je trener Dinama Zoran Mamić.

Lokosi su uoči nedjeljnog dvoboja peti s 12 slavlja, tri remija i 12 poraza te 39 sakupljenih bodova. Minimalnu pobjedu upisala je Lokomotiva u desetom kolu. Na Parku mladeži u 19. kolu rezultat je bio 1:1.

Crveni se nalaze na četvrtoj poziciji nakon po deset upisanih pobjeda i neriješenih rezultata i sedam poraza te s 40 bodova.

"Ovo nije sudbonosna utakmica, ali je jako važna za nas. Igramo s ekipom koja posjeduje igrače s velikim talentom i potencijalom te koja po svemu prikazanom pripada vrhu hrvatskog nogometa. S druge strane mi smo odigrali jake utakmice protiv Dinama i Rijeke i bez obzira na nepovoljan rezultat pokazali smo igru kojom možemo odgovoriti i Lokomotivi. Stoga sam siguran da možemo ostvariti pozitivan rezultat", rekao je trener Splita Goran Sablić koji u susretu neće moći računati na Mirka Oremuša i Miloša Vidovića, dok vrijedi vidjeti hoće li Maksim Vitus i Ivan Pešić moći zaigrati.

Susret 28. kola MAXtv Prve lige između Hajduka i Dinama na Poljudu je na rasporedu u 15 sati, dok će Lokomotiva i Split u Kranjčevićevoj zaigrati od 17 sati.

Izvori: gnkdinamo.hr, rnksplit.hr

Još vijesti