Reprezentacija > Muška > A

Bez zamjene za ozlijeđenog Pjacu

Čačić: "Odgovoriti
osječkoj toplini na
najbolji način"

21.03.2016.
Čačić: "Odgovoriti osječkoj toplini na najbolji način"
foto: Mario Ćužić
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski izbornik Ante Čačić održao je konferenciju za medije povodom okupljanja reprezentacije uoči dvoboja s Izraelom i Mađarskom.

Hrvatska - Izrael
Prijateljska utakmica
23. ožujka 2016., 18:00
Osijek, stadion Gradski vrt (PRODAJA ULAZNICA)

Vatreni će prijateljski dvoboj s Izraelcima odigrati u srijedu, 23. ožujka, na osječkom stadionu Gradski vrt, dok ih u subotu, 26. ožujka, očekuje također prijateljsko gostovanje kod Mađarske u Budimpešti. Protiv Izraela će ujedno biti predstavljen novi prvi, crveno-bijeli dres hrvatske reprezentacije, dok će protiv Mađarske hrvatski reprezentativci nositi drugi, plavi dres.

Izbornik nacionalne selekcije Ante Čačić u Pivani se dotaknuo ozljede Marka Pjace i svojih očekivanja po pitanju pojedinaca i sustava igre.

"Pjaca je bio u krugu reprezentacije, igrao, pokazao je dobru formu na početku polusezone i oplemenio bi konkurenciju u momčadi. Vjerujem da će se oporaviti i početi igrati u svibnju, ima vremena pokazati da je spreman za EP".

"Novog igrača nismo zvali, a s obzirom da nemamo prilike napraviti bilo kakve treninge osim pripremnih za utakmicu i rekuperativnih, igrače ćemo opteretiti na utakmicama. Oni koji nisu na popisu nisu otpisani, ima još prostora, a ove dvije utakmice moramo iskoristiti za određena saznanja i spoznaje s kime se i kako pripremiti za ono što nas čeka u Francuskoj. Nismo standardizirali lijevu stranu i vidjet ćemo kako možemo odgovoriti zahtjevima igre s ovim igračima. Bit će i nekih promjena u sustavu, ali sve će se vidjeti na utakmicama", najavio je Čačić.

Reakcije na nove dresove vrlo su pozitivne, kao i atmosfera na utakmicama Hrvatske u Gradskom vrtu.

"Veseli me što u Osijeku igramo u novim dresovima, tamo se hrvatska reprezentacija dočekuje s posebnom toplinom. Vjerujem da ćemo na to odgovoriti na najbolji mogući način i prezentirati svoju kvalitetu, a rezultat je uvijek u prvom planu i moramo mu se podrediti. Moramo učiniti sve za pozitivan rezultat i dobiti odgovor koji igrači to mogu napraviti", kaže izbornik.

Što se može očekivati od hrvatskih suparnika?

"Mađarska je sudionik EP-a kao i mi, ponovno su na velikom natjecanju nakon velikih ulaganja u nogomet, pogotovo u infrastrukturu, što nažalost kod nas nije slučaj. Po tom smo pitanju nekoliko svjetlosnih godina iza Europe. Izrael dolazi s iskusnim igračima, ali i promjenama u sastavu. Njima će to biti pravi test te i mi moramo biti pravi da bismo dobili ono što želimo", zaključio je Čačić.

Još vijesti