HNL.hr

Dvoboji na Parku mladeži i Drosini

Inter gostuje u
Splitu, Istra 1961
dočekuje Osijek

15.04.2016.
Inter gostuje u Splitu, Istra 1961 dočekuje Osijek
foto: rnksplit.hr
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U petak će 31. kolo MAXtv Prve lige otvoriti Split i Inter-Zaprešić te Istra 1961 i Osijek.

Crveni u novi susret domaćeg prvenstva kreću s petog mjesta na ljestvici te s deset slavlja, 13 remija i sedam poraza te 43 sakupljena boda.

"S obzirom na situaciju na tablici i činjenicu da igramo kod kuće isključivo nas zanima pobjeda u ovoj utakmici. Dolazi nam suparnik koji je neugodan, čvrst, s najboljim strijelcem lige Ilijom Nestorovskim. U svakom slučaju, nikad nije lako igrati protiv njih, uvijek je to bilo tvrdo i neizvjesno do samog kraja. Inter je jak u bloku, vrlo dobro otvara napade, igrači su dobro vođeni i po mom mišljenju Inter je odlična priča Prve lige ove sezone", kazao je trener Splita Goran Sablić koji u susretu neće moći računati na Maksima Vitusa, Mirka Oremuša i Dražena Bagarića, dok su za utakmicu upitni Tomislav Duka i Petar Mišić.

Div iz predgrađa u Split odlazi s pozicije niže te nakon sedam pobjeda, 13 neriješenih rezultata i deset poraza, odnosno, s 34 prvenstvena boda. U sklopu 13. kola Split i Inter odigrali su 1:1. Isti rezultat ostvaren je i u 22. kolu u susretu odigranom u Zaprešiću.

Zeleno-žuti kao pretposljednji dočekuju Osječane, a do sada su upisali četiri slavlja, deset remija i 16 poraza i osvojili 22 boda. Na Drosini je u 13. kolu domaćin slavio 2:1. Devet kola kasnije susret na Gradskom vrtu završio je 0:0.

"Utakmica koja slijedi je jako značajna za nas i to će biti prava borbena i agresivna utakmica. Međutim, ne smijemo zaboraviti da moramo i igrati nogomet i da moramo nastaviti ono dobro što smo radili u nekim utakmicama. Želimo biti kombinatorni, želimo igrati, ali isto tako želimo biti konkretni i konačno zabiti koji gol. To je u ovom momentu najvažnije. Znamo tko je Osijek i kako igra. To je tvrda ekipa kojoj je agresivnost adut s kojim se želi nametnuti protivniku", izjavio je trener Istre 1961 Andrej Panadić koji u susretu ne može računati na ozlijeđenog vratara Vanju Ivešu.

Bijelo-plavi sa stepenice više na tablici stižu u Pulu te uz šest pobjeda, deset neriješenih rezultata i 14 poraza, kao i 28 bodova.

"Bilo bi suludo braniti se i uvjeren sam da do uspješnog rezultata ne možemo bez postignutog gola. Zato ću Grgiću pridodati Rocu. Valjda će imati dodatni motiv protiv svoje bivše momčadi! U momčad se vraća i Arsenić te smatram da smo spremni za ispit zrelosti", rekao je trener Osijeka Zoran Zekić.

Susret 31. kola MAXtv Prve lige između Splita i Inter-Zaprešića na Parku mladeži na rasporedu je u 18 sati, dok će Istra 1961 i Osijek na Drosini zaigrati od 20 sati.

Izvori: rnksplit.hr, nkistra1961.hr, nk-osijek.hr

Još vijesti