HNL.hr

Dvoboj hrvatskog prvaka i viceprvaka

Derbi na Rujevici,
Split gostuje u
Zagrebu

19.04.2016.
Derbi na Rujevici, Split gostuje u Zagrebu
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Ovoga utorka 32. kolom, odnosno, susretima Zagreba i Splita te derbijem Rijeke i Dinama, nastavlja se MAXtv Prva liga.

Koji rezultat očekujete u derbiju Rijeke i Dinama?
Pobjedu Rijeke
35%
Pobjedu Dinama
53%
Remi
12%
Ukupno glasova: 17

 

Pjesnici kao i dalje posljednja momčad ljestvice ulaze u novo kolo hrvatskog nogometnog prvenstva, a do sada su upisali jedno slavlje, osam remija i 22 poraza te osvojili 11 bodova. U sklopu 14. kola Zagreb je na svom terenu poražen 1:2. Na Parku mladeži je u 23. kolu Split minimalno slavio, a u novom kolu Zagreb ne može računati na Matiasa Šulca zbog kartona.

Crveni u Zagreb odlaze kao peti uz deset pobjeda, 14 neriješenih rezultata i sedam poraza te s 44 prvenstvena boda.

Riječani su uoči derbija drugi s 19 slavlja, 11 remija i jednim porazom te 68 sakupljenih bodova. Derbi na Rujevici u 14. kolu završio je slavljem domaćina 2:1. Na Maksimiru je devet kola kasnije slavio Dinamo 3:0.

"Veseli nas da smo se doveli u situaciju da možemo igrati ovakvu utakmicu u pravom nogometnom ambijentu protiv momčadi koja je favorit prvenstva i koja to dokazuje svojom kvalitetom. Dinamo je velik izazov da dokažemo sebi, klubu i navijačima da zaslužujemo mjesto koje imamo u hrvatskom nogometu. Neka nas vodi veliko zajedništvo i velika želja. Vidim da i igrači jedva čekaju utakmicu", izjavio je trener Rijeke Matjaž Kek koji u susretu neće moći računati na Josipa Brezovca zbog kartona.

Modri u Rijeku kreću s vrha tablice te s 22 pobjede, šest neriješenih rezultata i tri poraza te sa 72 boda.

"Veselimo se utakmici, ambijentu i punom stadionu. Naravno da u toj utakmici želimo potvrditi što znamo, a to je da smo najbolja ekipa u Hrvatskoj. To možemo najbolje napraviti pobjedom. Riječani igraju agresivno, čvrsto, ne daju protivniku prostora, posebno na početku utakmice, ali naravno da dosta toga ovisi i o nama. Rijeka ima mnogo dobrih pojedinaca i kao momčad dobro djeluje, to joj je i najveća kvaliteta", kazao je trener Dinama Zoran Mamić.

Susret 32. kola MAXtv Prve lige između Zagreba i Splita u Kranjčevićevoj je na rasporedu u 17 sati, dok će Rijeka i Dinamo na Rujevici zaigrati od 20 sati.

Izvori: nk-rijeka.hr, gnkdinamo.hr

Još vijesti