Natjecanja > Hrvatski kup

Trener Slaven Belupa uoči finala HNK-a

Kopić: "Posebno smo
se pripremali za ovu
utakmicu"

09.05.2016.
Kopić: "Posebno smo se pripremali za ovu utakmicu"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Trener Slaven Belupa Željko Kopić uoči finalnog dvoboja Hrvatskog nogometnog kupa prisjetio se polufinala natjecanja u kojem su Koprivničani svladali Rijeku te je najavio utakmicu u Osijeku.

Iako su Farmaceuti prije početka domaćeg prvenstva ostali bez sedam iskusnih i provjerenih imena, jedan od najmlađih prvoligaških trenera Željko Kopić marljivim je radom stvarao novu momčad u koju je uveo i nekoliko mladih igrača iz klupske škole nogometa, te uz sjajan uspjeh - plasman u finale Hrvatskog kupa nekoliko kola prije kraja prvenstva osigurao prvoligaški status čime je i opravdao očekivanja čelnika kluba, kao i njegovih navijača.

"Samo se radom može doći do željenih rezultata i u tome sam uspio zajedno sa svojim suradnicima. Imali smo tijekom sezone određenih oscilacija, ali sam vjerovao u sebe i svoju momčad i to se pokazalo opravdanim."

Slaven Belupo je u polufinalu Kupa za protivnika imao Rijeku koja je bila izraziti favorit. No, "Kopa" nije mislio tako već je pripremio momčad koja je izbacila Riječane i zasluženo se uvrstila u finale.

"Mnogi su mislili da ne možemo biti bolji od Rijeke, ali mi smo pokazali da možemo. Kako smo sve prvenstvene utakmice s njima odigrali neodlučeno znao sam da u Kupu nismo bez izgleda te smo na moje veliko zadovoljstvo, kao i svih u klubu to i ostvarili. Jako sam sretan zbog ovog uspjeha jer ću prvi puta voditi jednu momčad u finalu Kupa."

foto: Radiša Mladenović

Iako će u finalnoj utakmici Slavenu Belupu suparnik biti Dinamo, koprivnički stručnjak vjeruje da njegova ekipa nije bez izgleda.

"Svjesni smo snage Dinama koji je uvjerljivo naša najkvalitetnija momčad i opravdano favorit. Mi ćemo igrati najbolje što možemo, vrlo odgovorno i u takvoj utakmici sve je moguće. Za finalni susret posebno smo se pripremali jer i mi imamo pravo osvojiti ovaj veliki trofej, što bi bio najveći uspjeh kluba u njegovoj povijesti."

 

Još vijesti