Natjecanja > Hrvatski kup

Dinamo osvojio Kup

Mamić: "Zaslužena
pobjeda", Kopić:
"Nismo bili
podređeni"

10.05.2016.
Mamić: "Zaslužena pobjeda", Kopić: "Nismo bili podređeni"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nogometaši zagrebačkog Dinama nadjačali su u finalu Kupa Slaven Belupo 2:1 te tako obranili dvostruku krunu.

Trener ovosezonskog osvajača prvenstva i Kupa, Zoran Mamić, sažeo je svoje dojmove poslije osječkog finala i pobjede nad Slaven Belupom 2:1, golovima Pjace i Roga.

"Mislim da je sada bespredmetno analizirati samu utakmicu. Zasluženo smo pobijedili, makar nije bilo lako, a Slavenu idu komplimenti s obzirom na organizaciju, kompaktnost i plan čekanja naše greške u kontri ili polukontri. Izrazito sam sretan, ovo je Dinamu deseta dvostruka kruna, a sudjelovao sam i u osvajanju prve, što me čini jako ponosnim. Čestitam momčadi, ali i navijačima koji su nam došli dati podršku", rekao je Dinamov strateg.

"Rijetko koja sredina i rijetko koji klub bi izdržao sve što je Dinamo izdržao. Sačuvali smo hladnu glavu i naposljetku smo nagrađeni. Nije bilo ugodno kada smo primili gol za poravnanje dok smo kontrolirali utakmicu, Slaven Belupo nije nam praktično ugrozio gol, no gol iz kontre unio nam je nervozu. Srećom, brzo smo je ugasili", zaključio je Mamić.

S druge strane, trener Slaven Belupa Željko Kopić također je bio zadovoljan onime što su njegovi igrači pružili na terenu Gradskog vrta.

"Prisustvovali smo dobroj utakmici, a bez namjere da slavim poraze, ponosan sam na svoje igrače i na cijelu sezonu, kao i na ovaj susret. Hvala svima koji su nam došli dati podršku, a Dinamu u ime momčadi i stručnog stožera čestitam na dvostrukoj kruni", kaže.

"Ne bih rekao da je Dinamo po izjednačenju uhvatila panika, nego da smo nakon izjednačenja došli do onoga što želimo - imali smo posjed lopte i počeli dominirati. Činilo mi se da utakmica kreće u našem smjeru, no potom nas je drugi Dinamov gol presjekao. Nisam ljutit, samo sam tužan, no i takve se stvari događaju. Svi znaju kad su pogriješili, a meni je važno da daju svoj maksimum. Nisam zadovoljan jedino time što smo primili pomalo naivne golove. Međutim, nismo bili podređena momčad - bili smo taktički disciplinirani u svim fazama igre te dočekali svoje razdoblje. Pokazali smo intenzitet i energiju, i to na kraju sezone, te smo time dokazali da mi u Koprivnici nešto radimo", završio je Kopić.

Još vijesti

  • Određen novi termin odigravanja uzvratne utakmice finala SuperSport HNK-a

    05.04.2024.

    Određen novi termin odigravanja uzvratne utakmice finala SuperSport HNK-a

    Povjerenstvo za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa potvrdilo je na osnovu pismenih suglasnosti klubova sudionika finalnih utakmica novi termin odigravanja uzvratne utakmice finala SuperSport...

  • Rijeka i Dinamo izborili finale Kupa

    03.04.2024.

    Rijeka i Dinamo izborili finale Kupa

    U srijedu su odigrane obje polufinalne utakmice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a minimalnim su pobjedama put do finala trasirali Rijeka i Dinamo. U prvoj polufinalnoj utakmici, Lokomotiva je u...

  • Održan ždrijeb polufinala SuperSport HNK-a

    04.03.2024.

    Održan ždrijeb polufinala SuperSport HNK-a

    U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održan je ždrijeb polufinalnih utakmica SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa za natjecateljsku sezonu 2023./24. Ždrijeb je održan uz nazočnost predsjednika...

  • Rijeka i Dinamo upotpunili popis polufinalista Kupa

    28.02.2024.

    Rijeka i Dinamo upotpunili popis polufinalista Kupa

    Rijeka je fantastičnim pogotkom Galešića u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa pobijedila Rudeš, a Dinamo je četiri puta pronašao put do mreže Gorice. Na gostovanju kod ligaškog...