HNS > Središta

Turnir U-13 selekcija

NS Zagreb pobjednik
proljetnog
selektivnog turnira
NS HNS-a

15.05.2016.
NS Zagreb pobjednik proljetnog selektivnog turnira NS HNS-a
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U Vinkovcima je održan proljetni selektivni turnir Nogometnih središta HNS-a za dječake rođene 2003. godine, a na istom je slavila selekcija NS Zagreb.

Na proljetnom selektivnom turniru NS HNS-a za dječake do 13 godina starosti, koji je održan u Vinkovcima od 12. do 15. svibnja, sudjelovale su selekcije Nogometnih središta Zagreb, Split, Osijek, Rijeka i Sjever.

Po odigranim međusobnim dvobojima turnir je osvojila selekcija NS Zagreb s četiri ostvarene pobjede te 12 osvojenih bodova, a pehar pobjedničkoj momčadi uručio je tehnički direktor HNS-a dr. Romeo Jozak. Drugo mjesto zauzeo je NS Split s po dvije pobjede i dva poraza te šest bodova, dok je treći NS Sjever s jednakim učinkom. Na četvrtoj i petoj poziciji našli su se NS Rijeka i NS Osijek s po jednim slavljem i tri poraza te ukupno tri osvojena boda.

Pobjedničku momčad selekcije NS Zagreb činili su: Filip Brekalo, Domagoj Jerbić, Tomislav Duvnjak, Ivan Šaranić, Bartol Barišić, Viktor Kanižaj, Marlo Turk, Jakov Škeva, Ante Crnac i Zvonimir Gelo (Dinamo), Ivan Kovač, Fran Derkuća i Leon Adamić (Zagreb), Patrik Krnjajić i Deni Kopić (Sesvete), Luka Išlić (Lokomotiva), Dominik Ban (Inter) te Ivan Cvijanović (Naftaš Ivanić) uz instruktora Sretena Ćuka.

foto: Arhiva HNS

Najboljim igračem turnira proglašen je Viktor Kanižaj iz NS Zagreb, najbolji strijelci su njegovi suigrači Ivan Šaranić i Bartol Barišić s po tri gola, dok je najbolji vratar Ivan Kovač, također iz NS Zagreb. Najbolji sudac je Antonio Škobić iz NS Osijek, a nagradu za fair-play primila je selekcija NS Osijek.

foto: Arhiva HNS

"Ovo je sada već tradicionalan turnir i konstanta koja se događa u hrvatskom nogometu za mlađe kategorije, a kroz koju okupljamo naših pet nogometnih središta. To je prvo pravo selekcioniranje mladih igrača iz NS Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i Sjever. Turnir je završio u najboljem redu, uz vrlo dobar odaziv publike, a svakako vrijedi istaknuti i gostoljubivost domaćina uz prekrasan teren i vrhunske uvjete. Ovo je pravo okupljanje hrvatskog nogometa u mlađim uzrasnim kategorijama, većina naših reprezentativaca prošla je tim putem, na turniru su sudjelovali svi regionalni instruktori i treneri te ovaj turnir svakako treba čuvati i njegovati", kazao je glavni instruktor HNS-a Ivan Bedi, ujedno i predsjednik turnirskog odbora.

foto: Arhiva HNS

Turnirski odbor činili su instruktor NS Zagreb Sreten Ćuk, instruktor NS Split Ivan Gudelj, instruktor NS Osijek Petar Krpan, instruktor NS Rijeka Mladen Ivančić te instruktor NS Sjever Stanislav Vugrinec.

Proljetni selektivni turnir NS HNS-A:

Četvrtak, 12. svibnja

Osijek - Split 4:1
Zagreb - Sjever 6:0

Petak, 13. svibnja

Split - Sjever 3:0
Osijek - Rijeka 0:2
Rijeka - Split 0:2
Zagreb - Osijek 3:0

Subota, 14. svibnja

Osijek - Sjever 0:3
Rijeka - Zagreb 0:3

Nedjelja, 15. svibnja

Sjever - Rijeka 3:1
Zagreb - Split 4:0

Poredak

1. NS Zagreb 12
2. NS Split 6
3. NS Sjever 6
4. NS Rijeka 3
5. NS Osijek 3

Još vijesti