HNS

Sastanak Izvršnog odbora

Određen datum
predsjedničkih izbora
u Uefi

18.05.2016.
Određen datum predsjedničkih izbora u Uefi
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Izvršni odbor Uefe, s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom kao članom, sastao se u srijedu u Baselu uoči finala Europske lige te donio odluku o datumu izbora za novog predsjednika.

Izvanredni Kongres Uefe zakazan je za 14. rujna 2016. godine u Ateni. Na tom će Kongresu ujedno biti izabrana i europska predstavnica u Vijeću Fife. Kandidati za oba izbora moraju službeno podnijeti svoje kandidature do 20. srpnja.

Po pitanju integracije kosovskih klubova u Uefina natjecanja za sezonu 2016./2017., Uefin Izvršni odbor odlučio je kako će državni prvak i pobjednik kupa biti primljeni u prva pretkola Lige prvaka i Europske lige samo ukoliko ispune kriterije o licenciranju prema čl. 15 Uefinog pravilnika o licenciranju i financijskom fair-playu. Procjenu će izvršiti Uefina administracija unutar zadanog roka, do 31. svibnja 2016. godine.

Naposljetku, osnovat će se radna skupina koja će raspravljati o tome kako će reprezentacije Gibraltara i Kosova biti uključene u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, po primanju u Fifu u statusu zemlje članice.



Još vijesti