Reprezentacija > Muška > A

Prijateljska utakmica u petak

Vatreni prvi puta u
Koprivnici: Moldova
kao trening za EP

27.05.2016.
Vatreni prvi puta u Koprivnici: Moldova kao trening za EP
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Vatreni će u petak navečer po prvi puta zaigrati u Koprivnici, a s druge strane terena stajat će im reprezentacija Moldove.

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja svoje pripreme za Europsko prvenstvo u Francuskoj ovog ljeta prijateljskim susretom s Moldovom u Koprivnici. Bit će to prvi dolazak seniorske izabrane vrste u Koprivnicu te se u skladu s lijepim ugođajem u Sv. Martinu na Muri očekuje prava sportska atmosfera i bučna podrška izabranicima Ante Čačića.

"Vjerujem da će u Koprivnici biti dobra atmosfera, da će nas doći podržati velik broj ljudi", rekao je vezni igrač talijanske Fiorentine te Hrvatske, Milan Badelj.

Izbornik Čačić i u ovom će ogledu pokušati dobiti dodatne odgovore na pitanja o mogućnostima reprezentacije na Europskoj smotri, a obrambenu će liniju činiti Strinić, Ćorluka, Vida i Vrsaljko.

"Utakmica s Moldovom čeka nas kao jedan jači trening. Probat ćemo automatizirati ponešto, a prostor će dobiti igrači koje možemo koristiti u perspektivi. Zamjene ćemo koristiti tako da ne poremete ritam igre", najavio je Čačić.

Moldova u Hrvatsku dolazi kao 156. zemlja na Fifinoj ljestvici, a jedini dosadašnji susret ove dvije reprezentacije zbio se također u Hrvatskoj. u svibnju 2008. godine.

Tada je Hrvatska slavila 1:0, pogotkom bivšeg izbornika Nike Kovača, a utakmica je bila odigrana na riječkoj Kantridi - također u sklopu priprema za Europsko prvenstvo, u Austriji i Švicarskoj.

Utakmica u Koprivnici počinje u 20:30 sati, a drugi pripremni okršaj uoči Europskog prvenstva hrvatski će nogometaši imati 4. lipnja na riječkoj Rujevici protiv San Marina.

Još vijesti