Natjecanja > Futsal

Svladan Split Tommy

Nacional prvak
Hrvatske u malom
nogometu

11.06.2016.
Nacional prvak Hrvatske u malom nogometu
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U Splitu je u četvrtoj utakmici finalne serije za prvaka Hrvatske Nacional svladao Split 4:3 te tako osvojio naslov prvaka u 1. HMNL.

Spaladium Arena u Splitu bila je domaćin četvrte te ujedno posljednje utakmice finalne serije prvenstva Hrvatske u malom nogometu, a u istoj su snage odmjerili Nacional Zagreb i Split Tommy. Nakon regularnog dijela susret je završen 1:1 te se pristupilo izvođenju udaraca sa šest metara koji je završio 3:2 za Nacional čime je zagrebačka momčad ukupnom pobjedom 4:3 te s 3:1 u seriji osigurala naslov hrvatskog prvaka.

Pehar za osvojeno prvo mjesto momčadi Nacionala predao je Mario Gudelj, dopredsjednik Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske, dok je prijelazni pehar HNS-a prvaku dodijelio Boris Durlen. Momčadi Splita medalje i pehar dodijelili su Dario Skender i Romeo Čižmešija, članovi Komisije za mali nogomet.

U malonogometnom natjecanju ove sezone preostale su još kvalifikacije za popunu 1. HMNL, a u kojima se nalaze Ustanik (drugoplasirani iz 2. HMNL) te Alumnus (pretposljednji iz 1. HMNL). Prva utakmica na rasporedu je ove subote, 11. lipnja, u Splitu, dok je uzvrat na rasporedu za sedam dana.

Prvak 2. HMNL je Brod 035 koji se navedenim uspjehom plasirao u novu sezonu 1. HMNL.

Još vijesti