Reprezentacija > Muška > U-19

Hrvatska U-19 uoči Nizozemske

Milin: "Treba znati
reagirati na sve"

11.07.2016.
Milin: "Treba znati reagirati na sve"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Dan uoči prvog nastupa na Europskom prvenstvu U-19 u Njemačkoj, hrvatski izbornik Ferdo Milin održao je konferenciju za medije.

Hrvatska U-19 u utorak u Ulmu otvara svoj nastup na europskoj smotri, susretom protiv Nizozemske u sklopu Skupine B. 

"Raspoloženje je jako dobro. Pripremali smo se za prvu utakmicu s Nizozemskom i njihov tradicionalni sustav i nadam se da ćemo biti uspješni. Najbolja su im trojica igrača u napadu te treba paziti na njihovu brzinu i tehničke karakteristike. Međutim, nadam se da će se oni morati više baviti pitanjem kako zaustaviti nas nego mi njih. Svaki trener ima svoj koncept i vjeruje u dobar rezultat, a utakmica traje 90 minuta i treba znati reagirati na pravi način na sve dobro i loše što se može dogoditi", najavio je izbornik mladih Vatrenih Ferdo Milin.

Osjeća li se pritisak uoči istrčavanja na veliku scenu?

"Vidi se da postoji određena nervoza, no pokušavam se potruditi da igrači budu mirni, da shvate da je to samo jedna utakmica u nizu u njihovim karijerama, da igramo nogomet i ne opterećujemo se", rekao je Milin.

Hrvatska U-19 u drugom kvalifikacijskom krugu nije primila niti jedan pogodak.

"Tajna je bila u uigranosti momčadi, imali smo igrače iz istog kluba, što sada u Njemačkoj neće biti slučaj zbog Dinamove borbe u Ligi prvaka i njihove potrebe za tim kvalitetnim pojedincima", naglasio je izbornik.

Koji su hrvatski ciljevi u Njemačkoj?

"Nadamo se ući među pet najboljih, koji će ići na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji. Glavni su favoriti Francuzi i Englezi. Uopće ne razmišljamo o tituli, samo razmišljamo kako da nam momčad najbolje reagira na terenu i napravi pozitivan rezultat u prvoj idućoj utakmici", kaže Milin.

Kakvi su dojmovi o Ulmu, gradu domaćinu?

"Bio sam s Hajdukom u Ulmu prije 20 godina i jako mi se sviđa, a svima nam se u momčadi sviđa trening-centar. Grad ćemo posjetiti u slobodne dane", ispričao je Ferdo Milin.

Još vijesti

  • Hrvatska tijesno poražena od Rumunjske

    26.03.2024.

    Hrvatska tijesno poražena od Rumunjske

    Mlada hrvatska U-19 reprezentacija tijesno je poražena od Rumunjske (0:1) u posljednjoj utakmici u okviru elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo, odigranoj u Varaždinu. Izabranici Siniše...

  • Hrvatska u Varaždinu tijesno poražena od Turske

    23.03.2024.

    Hrvatska u Varaždinu tijesno poražena od Turske

    Mlada hrvatska U-19 reprezentacija poražena je u Varaždinu od Turske (1:2) u drugoj utakmici u okviru elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo.  Izabranici Siniše Oreščanina doživjeli su...

  • Oreščanin: “Dečki zaslužuju podršku s tribina”

    22.03.2024.

    Oreščanin: “Dečki zaslužuju podršku s tribina” 

    Mlada hrvatska U-19 reprezentacija sutra u Varaždinu od 15:30 sati protiv Turske igra drugu utakmicu u okviru elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Izabranici Siniše Oreščanina dvoboj s...

  • Hrvatska u Varaždinu ostvarila veliku pobjedu protiv Njemačke

    20.03.2024.

    Hrvatska u Varaždinu ostvarila veliku pobjedu protiv Njemačke

    Mlada hrvatska U-19 reprezentacija svladala je u Varaždinu Njemačku u prvoj utakmici u okviru elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Izabranici Siniše Oreščanina ostvarili su veliku...