Reprezentacija > Muška > U-19

Spoj dvije generacije u europskoj borbi

Hrvatska U-19 protiv
Nizozemske otvara
Europsko prvenstvo

12.07.2016.
Hrvatska U-19 protiv Nizozemske otvara Europsko prvenstvo
foto: Nikola Kurti
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatsku U-19 reprezentaciju očekuje Europsko prvenstvo u Njemačkoj, a isto će ovoga utorka otvoriti susretom s Nizozemskom.

Pred mladim je Hrvatima nastup na europskoj smotri koja im u skupini B donosi susrete s Nizozemskom, Francuskom i Engleskom. Do Eura su izabranici Ferde Milina stigli preko kvalifikacijskog turnira na kojem su zauzeli prvo mjesto uz sedam osvojenih bodova. Pritom su hrvatski reprezentativci svladali Crnu Goru 3:1 i Kazahstan 1:0 da bi potom odigrali 1:1 s Mađarskom.

Elitno kolo u Hrvatskoj potom je donijelo tri dvoboja bez primljenog pogotka i siguran plasman na Euro. Svladali su Hrvati Bugarsku 1:0, Škotsku 3:0 i Belgiju 4:0 te su s prvog mjesta u skupini krenuli put Njemačke. Tjedan dana uoči početka turnira Hrvatska se pripremala u Sv. Martinu na Muri, odradila je i prijateljski susret sa Slaven Belupom s kojim je odigrala 1:1 te se okrenula prvoj utakmici s Nizozemskom u kojoj će spoj dvije generacije, 1997. i 1998. godišta, pokazati što sve zna.

"Raspoloženje je jako dobro. Pripremali smo se za prvu utakmicu s Nizozemskom i njihov tradicionalni sustav i nadam se da ćemo biti uspješni. Najbolja su im trojica igrača u napadu te treba paziti na njihovu brzinu i tehničke karakteristike. Međutim, nadam se da će se oni morati više baviti pitanjem kako zaustaviti nas nego mi njih. Svaki trener ima svoj koncept i vjeruje u dobar rezultat, no utakmica traje 90 minuta i treba znati reagirati na pravi način na sve dobro i loše što se može dogoditi", kazao je uoči susreta s Nizozemskom hrvatski izbornik.

Kapetan hrvatske U-19 reprezentacije Bojan Knežević je, pak, dodao:

"Najvažnije je da se dobro odmorimo i da smo se dobro pripremili te da se držimo plana koji smo dogovorili. Važno je i da, kao što je izbornik rekao, uživamo u nogometu, a rezultat bi tada trebao doći sam od sebe. Nizozemska je dobra momčad, ima mnogo kvalitetnih igrača koji su već nastupali u prvim ligama, ali smatram da smo mi svjesni svoje kvalitete i snage te ćemo se boriti za sva tri boda."

Prvi hrvatski suparnik na Euru, momčad Nizozemske, u kvalifikacijskoj je skupini zauzela drugo mjesto svladavši Gibraltar 9:0, Lihtenštajn 2:0 te odigravši 1:1 s Francuskom. Elitno kolo donijelo je Nizozemcima susrete s Ukrajinom, Sjevernom Irskom te Poljskom, a ista je osvojena pobjedama protiv reprezentacija Ukrajine i Sjeverne Irske, dok su s Poljskom odigrali bez pogodaka. Predvođeni najboljim strijelcem na putu prema Euru, Samom Lammersom, nogometaši Nizozemske, prema riječima izbornika Arona Wintera žele osigurati prvo mjesto u skupini, a potom i naslov na turniru.

Susret Uefa U-19 Europskog prvenstva između Hrvatske i Nizozemske u Ulmu na rasporedu je u 12 sati, a sudit će ga Anatolij Žabčenko iz Ukrajine. U drugom susretu skupine B od 19:30 sati u Heidenheimu se sastaju Francuska i Engleska.

Još vijesti

  • Hrvatska tijesno poražena od Rumunjske

    26.03.2024.

    Hrvatska tijesno poražena od Rumunjske

    Mlada hrvatska U-19 reprezentacija tijesno je poražena od Rumunjske (0:1) u posljednjoj utakmici u okviru elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo, odigranoj u Varaždinu. Izabranici Siniše...

  • Hrvatska u Varaždinu tijesno poražena od Turske

    23.03.2024.

    Hrvatska u Varaždinu tijesno poražena od Turske

    Mlada hrvatska U-19 reprezentacija poražena je u Varaždinu od Turske (1:2) u drugoj utakmici u okviru elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo.  Izabranici Siniše Oreščanina doživjeli su...

  • Oreščanin: “Dečki zaslužuju podršku s tribina”

    22.03.2024.

    Oreščanin: “Dečki zaslužuju podršku s tribina” 

    Mlada hrvatska U-19 reprezentacija sutra u Varaždinu od 15:30 sati protiv Turske igra drugu utakmicu u okviru elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Izabranici Siniše Oreščanina dvoboj s...

  • Hrvatska u Varaždinu ostvarila veliku pobjedu protiv Njemačke

    20.03.2024.

    Hrvatska u Varaždinu ostvarila veliku pobjedu protiv Njemačke

    Mlada hrvatska U-19 reprezentacija svladala je u Varaždinu Njemačku u prvoj utakmici u okviru elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Izabranici Siniše Oreščanina ostvarili su veliku...