Reprezentacija > Muška > U-19

Posljednji dvoboj u skupini

Hrvatskoj U-19 na
Euru preostao susret
s Engleskom

18.07.2016.
Hrvatskoj U-19 na Euru preostao susret s Engleskom
foto: UEFA / Sportsfile
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U posljednjem susretu na Europskom prvenstvu hrvatsku U-19 reprezentaciju očekuje dvoboj s Engleskom.

Svoj nastup na Europskom prvenstvu Hrvatska U-19 otvorila je porazom 1:3 od Nizozemske nakon čega je susret s vršnjacima iz Francuske završio 0:2. Pred Hrvatskom je sada posljednji susret u skupini B, s Engleskom.

Mladi hrvatski reprezentativci put do Europskog prvenstva započeli su preko kvalifikacijskog turnira gdje su osvojili prvo mjesto sa sedam osvojenih bodova. Svladali su na tom putu Crnu Goru 3:1 i Kazahstan 1:0 te su zatim odigrali 1:1 s Mađarskom. Elitno kolo donijelo je tri susreta bez primljenog pogotka, a mladi Vatreni svladali su tamo Bugarsku 1:0, Škotsku 3:0 i Belgiju 4:0. Uoči početka Europskog prvenstva Hrvatska se pripremala u Sv. Martinu na Muri gdje je u prijateljskom susretu sa Slaven Belupom odigrala 1:1.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Engleske, ali se nadam da ćemo u njoj pozitivno reagirati. Momčad je malo poljuljana jer smo se nadali boljem rezultatu na Europskom prvenstvu od ostvarenog, ali u životu ništa nije idealno tako da ćemo se pokušati dići iznad ovoga. Kao izbornik vjerujem u ovu momčad i veselim se budućnosti koju Hrvatska ima u ovom trenutku", kazao je uoči susreta s Engleskom izbornik Hrvatske Ferdo Milin.

Hrvatski reprezentativac Nikola Moro također je najavio susret s Engleskom.

"Unatoč tome što nemamo više mogućnost za odlazak na Svjetsko prvenstvo u susretu s Engleskom dat ćemo sve od sebe i pokušat ćemo pobijediti. Pripremali smo se jednako kao i za posljednje dvije utakmice, budući da turnir još nije završio. Odradit ćemo Europsko prvenstvo do posljednje minute karakterno i pošteno."

Engleska je kvalifikacije za Euro odradila s dva slavlja (Makedonija, Finska) i jednim remijem (Italija) te sa sedam osvojenih bodova i vodećom pozicijom u skupini, dok je na Elitnom kolu također zauzela vodeću poziciju u grupi s jednakim omjerom. Slavila je nad Gruzijom 2:1 te Španjolskom 2:0, dok je s Grčkom odigrala 1:1. Na Europskom prvenstvu Englezi su slavili nad Francuskom i Nizozemskom jednakim rezultatom 2:1 te su osigurali prolaz u daljnju fazu natjecanja.

Posljednji susret skupine B između Hrvatske U-19 i Engleske U-19 na rasporedu je u 12 sati u Heidenheimu, a sudit će ga Alijar Agajev iz Azerbajdžana, dok će Nizozemska i Francuska istoga dana snage odmjeriti u istome terminu u Aalenu.

Još vijesti

  • Poznati protivnici za kvalifikacije za U-19 Europsko prvenstvo

    06.05.2024.

    Poznati protivnici za kvalifikacije za U-19 Europsko prvenstvo

    Hrvatski reprezentativci do 19 godina doznali su svoje suparnike u prvom krugu kvalifikacija za U-19 Europsko prvenstvo koje će se 2025. godine održati u Rumunjskoj. Hrvatska U-19 reprezentacija...

  • Hrvatska tijesno poražena od Rumunjske

    26.03.2024.

    Hrvatska tijesno poražena od Rumunjske

    Mlada hrvatska U-19 reprezentacija tijesno je poražena od Rumunjske (0:1) u posljednjoj utakmici u okviru elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo, odigranoj u Varaždinu. Izabranici Siniše...

  • Hrvatska u Varaždinu tijesno poražena od Turske

    23.03.2024.

    Hrvatska u Varaždinu tijesno poražena od Turske

    Mlada hrvatska U-19 reprezentacija poražena je u Varaždinu od Turske (1:2) u drugoj utakmici u okviru elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo.  Izabranici Siniše Oreščanina doživjeli su...

  • Oreščanin: “Dečki zaslužuju podršku s tribina”

    22.03.2024.

    Oreščanin: “Dečki zaslužuju podršku s tribina” 

    Mlada hrvatska U-19 reprezentacija sutra u Varaždinu od 15:30 sati protiv Turske igra drugu utakmicu u okviru elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Izabranici Siniše Oreščanina dvoboj s...