HNL.hr

Novi termin 10. kolovoza

Odgođena prvenstvena
utakmica Hajduka i
Dinama

21.07.2016.
Odgođena prvenstvena utakmica Hajduka i Dinama
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Susret drugoga kola MAXtv Prve lige između Hajduka i Dinama koji se trebao odigrati ovoga vikenda odgođen je za 10. kolovoza.

Utakmica drugoga kola MAXtv Prve lige između Hajduka i Dinama, a koja se trebala odigrati 24. srpnja u 19 sati, odgođena je na 10. kolovoz s početkom u 19 sati. Odgoda je uvjetovana odlukom Uefe da Dinamo u utorak 26. srpnja mora igrati prvu utakmicu trećeg pretkola Uefa Lige prvaka.

Ždrijeb parova utakmica trećeg pretkola Uefa Lige prvaka i Europske lige odredio je da u prvim utakmicama domaćini budu Dinamo i Lokomotiva koja također mora igrati na stadionu u Maksimiru, budući da licenca za stadion NK Zagreb vrijedi samo za prvo i drugo pretkolo Europske lige.

Uefa nije prihvatila zamolbu za zamjenom domaćinstva utakmica već je odredila da se utakmica između Dinama i Dinamo Tbilisija igra u utorak 26. srpnja, a utakmica između Lokomotive i Vorskle u četvrtak 28. srpnja.

S obzirom da u takvim okolnostima ne postoji dovoljan razmak između zakazanih utakmica za osiguranje optimalnih natjecateljskih uvjeta momčadi Dinama, nužno je odgoditi odigravanje prvenstvene utakmice Hajduka i Dinama.

Sukladno odredbama Pravilnika o natjecanju i Propozicija natjecanja utakmica se mora odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu. Prema kalendaru natjecanja Uefe i HNS-a za natjecateljsku godinu 2016./17. utakmica se ne može odigrati prije srijede 10. kolovoza 2016. godine te je odluka donesena uz satnicu početka utakmice, a koja je određena u dogovoru s ugovornim partnerom za TV prava MAXtv Prve lige.

Još vijesti