HNS

Uvjerljivi trijumf

Aleksander Čeferin
novi predsjednik Uefe

14.09.2016.
Aleksander Čeferin novi predsjednik Uefe
foto: UEFA
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Na današnjem izvanrednom Kongresu Uefe održanom u Ateni, Slovenac Aleksander Čeferin izabran je za sedmog predsjednika u povijesti krovne europske nogometne organizacije.

48-godišnji Čeferin, predsjednik Slovenskog nogometnog saveza, novi je predsjednik Uefe. Odlučili su tako delegati iz 55 zemalja članica Uefe u Ateni gdje se održao 12. izvanredni Kongres Uefe, nakon što je dosadašnji predsjednik Uefe Michel Platini u svibnju dao ostavku zbog suspenzije Fife na četiri godine.

Hrvatski nogometni savez predstavljali su predsjednik Saveza i član Izvršnog odbora Uefe Davor Šuker, izvršni direktor Damir Vrbanović te voditeljica Odjela za međunarodne poslove i licenciranje Ivančica Sudac.

Čeferin je uvjerljivo pobijedio jedinog protukandidata, Michaela van Praaga, osvojivši 42 glasa naspram 13 glasova za Nizozemca.

Novi predsjednik Uefe rođen je u Ljubljani 13. listopada 1967. godine, a u glavnom gradu Slovenije diplomirao je na Pravnom fakultetu. Predsjednik je Slovenskog nogometnog saveza od 2011. godine.

Slovenski dužnosnik preuzet će ulogu predsjednika Uefe za vrijeme trajanja predviđenog Platinijevog mandata, do 2019. godine.

Prije izbora predsjednika, savezi članovi Uefe izabrali su Evelinu Christillin kao Uefinu predstavnicu u Fifinom Vijeću.

 

Još vijesti