Natjecanja

Europska turneja

Trofej Lige prvaka u
Zagrebu i Osijeku

15.09.2016.
Trofej Lige prvaka u Zagrebu i Osijeku
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Trofej Lige prvaka i ove sezone kreće na turneju po Europi, a u sklopu koje će u listopadu stići u Zagreb i Osijek.

Kako bi približila trofej Lige prvaka nogometnim zaljubljenicima, Uefa je 2007. godine pokrenula turneju trofeja Lige prvaka. Tijekom posljednjih godina trofej je tako, u sklopu svoje turneje, stigao u Aziju, Latinsku Ameriku, Afriku, Sjevernu Ameriku i Istočnu Europu, a u 16 zemalja turneju je obišlo više od 600.000 ljudi.

Uefa ove godine ponovno organizira europsku turneju trofeja Lige prvaka, a koja će započeti u Rumunjskoj 13. rujna. Trofej će se zatim moći pogledati i u Srbiji, Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj, a naposljetku i Mađarskoj gdje će i završiti turneja.

Trofej će biti izložen na posebnom crvenom kamionu izrađenom za potrebe turneje, a koji se za potrebe besplatne izložbe pretvara u spektakularni izložbeni prostor površine 200 metara kvadratnih. Trofej će, pak, biti izložen na otvorenom balkonu kamiona, a posjetitelji će se moći fotografirati s njime, ali i igrati interaktivne igre te pogledati izložbu suvenira potpisanih od strane nekih od najvećih legendi koje su tijekom godina zaigrale u Ligi prvaka. Također, u svakom glavnom gradu u koji će trofej stići, navijači će se moći upoznati i fotografirati s bivšim nogometnim legendama, odnosno, ambasadorima Lige prvaka.

Hrvatski zaljubljenici u nogomet trofej će moći pogledati u Osijeku 18. i 19. listopada te u Zagrebu 21. i 22. listopada.

Trofej Lige prvaka u Hrvatskoj:

Osijek

18. listopada
Trg Ante Starčevića, (11 do 19 sati)

19. listopada
Hotel Osijek, (11 do 19 sati)

Zagreb

21. listopada
Radnička 49, (11:30 do 20:00)

22. listopada
Trg Bana Josipa Jelačića, (11 do 20 sati)

Još vijesti