HNL.hr

Rijeka ostala na šest bodova ispred Dinama

Derbi u Zagrebu bez
pobjednika,
Lokomotiva uvjerljiva

03.12.2016.
Derbi u Zagrebu bez pobjednika, Lokomotiva uvjerljiva
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Sraz vodećih momčadi hrvatskog prvenstva, Rijeke i Dinama, okončan je 1:1, a Lokomotiva je u gostima svladala Cibaliju.

Dinamo - Rijeka 1:1 (0:0)

Derbi 18. kola MAXtv Prve lige, susret drugoplasiranog Dinama i vodeće Rijeke na maksimirskom stadionu, u prvom poluvremenu nije ponudio pogotke. Na početku drugog poluvremena, u 52. minuti, Alexander Gorgon doveo je Rijeku u vodstvo.

Isti je igrač zbog drugog žutog kartona isključen sredinom nastavka, da bi Leonardo Sigali u 77. minuti postavio konačnih 1:1.

S tim je rezultatom momčad Matjaža Keka sačuvala svojih šest bodova prednost na vrhu prvenstvenog poretka te osigurala naslov jesenskog prvaka.

foto: Drago Sopta/HNS

Cibalia - Lokomotiva 1:4 (0:2)

Zagrebačka Lokomotiva uvjerljivo je odradila gostovanje kod vinkovačke Cibalije te već na poluvremenu imala dva pogotka prednosti. U 16. minuti precizan je bio Endri Cekici, a petnaestak minuta poslije pogodio je Josip Ćorić s bijele točke.

U nastavku,  u 73. minuti, na 3:0 povisio je Luka Ivanušec, dok je četvrti pogodak Lokomotive bio djelo Mirka Marića. Počasni pogodak Cibalije postigao je Tiago Farias šest minuta prije kraja dvoboja.

Tom je pobjedom Lokomotiva stigla na bod do trojca iz sredine poretka - Istre 1961, Slaven Belupa i Intera, a Cibalia je na pretposljednjem mjestu s osam osvojenih bodova.

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

Još vijesti