Reprezentacija > Muška > U-17

Ništa nije gotovo

VIDEO: Bašić: "Nema
očajavanja, igrači
pokazali angažman i
htijenje"

03.05.2017.
VIDEO: Bašić: "Nema očajavanja, igrači pokazali angažman i htijenje"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Izbornik Hrvatske U-17 Dario Bašić govorio je poslije utakmice otvaranja Europskog prvenstva. U Rijeci je Italija nadjačala mlade Vatrene 1:0.

Pogodak Moisea Keana u 78. minuti utakmice ostavio je Hrvatsku U-17 praznih ruku u prvom kolu Skupine A. Dario Bašić, izbornik hrvatske kadetske reprezentacije, ponudio je svoje dojmove: 

"Ambijent je bio dobar, kao i cijela utakmica. Obje su momčadi imale svojih prilika, a ta razlika u individualnoj kvaliteti naposljetku nas je koštala pobjede. Svojim igračima mogu samo čestitati, pokazali su veliki angažman i htijenje, ali i kvalitetu - upozoravali smo da je Italija odlična momčad. Ništa nije gotovo, sigurno ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu".

"Nema prostora za nikakvo očajavanje, to nije naš mentalitet. U svlačionici sam osjetio da bi dečki htjeli već sutra igrati kako bi ispravili propuste. Teško je ovako primiti pogodak u završnici, ali oni će opet dati svoj maksimum", najavio je Bašić odmah susret drugog kola s Turcima.

Kako je utakmica odmicala kraju, Italija je počela sve jače pritiskati Hrvatsku.

"Trebalo se prilagoditi na ovako visoku razinu utakmice, gotovo seniorski nogomet. Pri kraju nam je ponestalo i fizičke snage, dobivali su nas Talijani u dvobojima i iskoristili su naš trenutak dekoncentracije. Moramo još poraditi na disciplini i odgovornosti u obrani, a što se tiče kreacije, našim je veznim igračima potrebno što više ovakvih utakmica s minimalno vremena i prostora. Tehnički su sjajno potkovani, ali moraju igrati sve brže i brže", poručio je izbornik.

Prvo ime hrvatske momčadi bio je kapetan i vratar Dominik Kotarski, složio se Bašić:

"Kotarski je uistinu imao lijepih obrana, on je jedan od temelja ove momčadi. Znali smo da je kvalitetan, perspektivan vratar. Odradio je stvarno dobru utakmicu".

Još vijesti