Croatia2017.hr

Ukrajina i Farski Otoci izvan igre za četvrtfinale

Španjolska osvojila
skupinu, Engleska
osigurala prolaz

08.05.2017.
Španjolska osvojila skupinu, Engleska osigurala prolaz
foto: UEFA / Sportsfile
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nakon završenog drugog kola natjecanja po skupinama, dvije su reprezentacije već potvrdile vizu za četvrtfinale Europskog prvenstva U-17.

Skupina A

Hrvatska U-17 doživjela je i drugi poraz, 4:1 od Turske, te je ispala iz kombinacija za mjesto u drugom krugu, a Španjolska je pobjedom nad Italijom osigurala prvo mjesto na tablici.

Pobjedu Španjolskoj (3:1) osigurali su Gomez u 36. te dvostruki strijelac Ruiz u 68. i 80. minuti. Počasni pogodak za Talijane postigao je Caviglia u drugoj minuti sudačke nadoknade.

U trećem se kolu sastaju Španjolska - Hrvatska i Italija - Turska.

Skupina B

Poslije uvodnih pobjeda, Škotska i Mađarska remizirale su u međusobnom dvoboju (1:1) te posljednje kolo dočekuju s četiri boda na kontu. Za remi su se pobrinuli Rudden u 31. i Szereto u 51. minuti utakmice.

Francuska je ubilježila rekordno visoku pobjedu na završnicama europskih smotri U-17, svladavši Farske Otoke 7:0. Hat-trick je postigao Gouiri, dva je dodao Caqueret, a po jedan Picouleau i Adli.

U trećem se kolu sastaju Francuska - Škotska i Farski Otoci - Mađarska.

Skupina C

Njemačka je do druge pobjede na prvenstvu stigla protiv Srbije, a povela je već u sedmoj minuti, kada je Abouchabaka realizirao kazneni udarac. Potom su precizni bili Yeboah i Majetschak, a poraz Srbije ublažio je Stuparević s 11 metara pet minuta prije kraja (3:1).

Republiku Irsku u vodstvo je protiv Bosne i Hercegovine doveo Roache, također nakon samo sedam minuta igre, ubrzo je poravnao Vještica, a za pobjedu Iraca 2:1 pogodio je Idah u 29. minuti, s bijele točke.

U trećem se kolu sastaju Republika Irska - Njemačka te Bosna i Hercegovina - Srbija.

Skupina D

Engleska je bila uvjerljiva protiv Ukrajine, koja je tako eliminirana iz kombinacija za daljnje natjecanje. Susret je završio 4:0 za Engleze, koji će sigurno u drugi krug, zahvaljujući pogocima McEachrana (20'), Brewstera (32'), Sancha (36') i Barlowa (69').

Nizozemska je povela protiv Norveške preko Aboukhlala u 11. minuti, a za preokret su se pobrinuli Larsen u 49. i Stenevik u 55. minuti. Za konačnih 2:2 precizan je bio El Bouchataoui u drugoj minuti sudačke nadoknade s 11 metara.

U trećem se kolu sastaju Engleska - Nizozemska i Ukrajina - Norveška.

Još vijesti

  • Video: Zvonimir Boban o Europskom prvenstvu U-17

    21.05.2017.

    Video: Zvonimir Boban o Europskom prvenstvu U-17

    Legendarni kapetan Vatrenih Zvonimir Boban govorio je za Hrvatsku nogometnu televiziju o završetku Europskog prvenstva U-17 te drugim temama. Europsko prvenstvo za kadete zaključeno je u Varaždinu...

  • VIDEO - Kranjčar: "Ponosan sam na ovo Europsko prvenstvo"

    20.05.2017.

    VIDEO - Kranjčar: "Ponosan sam na ovo Europsko prvenstvo"

    Nogometni ambasador Europskog prvenstva U-17 Niko Kranjčar sažeo je svoje dojmove po završetku natjecanja u Hrvatskoj. Sedam hrvatskih stadiona ugostilo je u proteklih 16 dana najbolje kadetske...

  • Odluka na jedanaesterce: Španjolska U-17 prvak Europe!

    19.05.2017.

    Odluka na jedanaesterce: Španjolska U-17 prvak Europe!

    Europsko prvenstvo U-17 zaključeno je varaždinskim finalom u kojemu je trijumfirala reprezentacija Španjolske. Na stadionu u Varaždinu odigrana je finalna utakmica europske smotre najboljih...

  • Hrvatska podijelila iskustva s Engleskom i Irskom

    19.05.2017.

    Hrvatska podijelila iskustva s Engleskom i Irskom

    Članovi lokalnog organizacijskog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i djelatnici Uefe održali su sastanak s delegacijama Engleske i Irske koje će u naredne dvije godine ugostiti europska prvenstva...