Croatia2017.hr

Europsko prvenstvo U-17

Dejan Stanković
pohvalio
organizaciju: "Sjajan
primjer"

12.05.2017.
Dejan Stanković pohvalio organizaciju: "Sjajan primjer"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Dejan Stanković, bivši kapetan reprezentacije Srbije i Uefin savjetnik za razvoj nogometa, pohvalio je organizaciju Europskog prvenstva U-17 u Hrvatskoj.

Kako bi pratio projekte razvoja mladih nogometaša diljem Europe, Dejan Stanković posjetio je kao Uefin savjetnik i europsku smotru najboljih reprezentacija do 17 godina starosti, koja se od 3. svibnja održava na sedam hrvatskih stadiona. 

Stanković je uživo pratio utakmice Hrvatske i Španjolske te Bosne i Hercegovine i Srbije. "Ulaganje u nadolazeće generacije nogometaša apsolutna je nužnost za razvoj igrača budućnosti. Vrhunsko obrazovanje u najranijim fazama razvoja osnažit će tehničke mogućnosti budućih profesionalaca, a ključni su Uefini prioriteti obrazovanje trenera, programi razmjene, nogomet na najširoj osnovi i razvojni turniri", poručio je.

Za Hrvatski nogometni savez i organizaciju Europskog prvenstva U-17 Stanković je imao samo riječi hvale, a posebno je zahvalio na velikom trudu uloženom u natjecanje i promociju natjecanja.

"Bilo je impresivno vidjeti tako veliki broj djece na tribinama. To je sjajan primjer koliko je važan i uzbudljiv nogomet na ovoj razini - ne samo za sudionike, već i za navijače. Elitna razina nogometa ne može disati punim plućima bez zdravih temelja i činjenice da nogomet mora biti otvoren svima", rekao je.

Stanković je svoju ulogu u Uefi prihvatio u ožujku ove godine, a posebno je posvećen Uefinim projektima koji pomažu nacionalnim savezima u razvoju mladih igrača.

 

foto: Drago Sopta/HNS

Još vijesti

  • Video: Zvonimir Boban o Europskom prvenstvu U-17

    21.05.2017.

    Video: Zvonimir Boban o Europskom prvenstvu U-17

    Legendarni kapetan Vatrenih Zvonimir Boban govorio je za Hrvatsku nogometnu televiziju o završetku Europskog prvenstva U-17 te drugim temama. Europsko prvenstvo za kadete zaključeno je u Varaždinu...

  • VIDEO - Kranjčar: "Ponosan sam na ovo Europsko prvenstvo"

    20.05.2017.

    VIDEO - Kranjčar: "Ponosan sam na ovo Europsko prvenstvo"

    Nogometni ambasador Europskog prvenstva U-17 Niko Kranjčar sažeo je svoje dojmove po završetku natjecanja u Hrvatskoj. Sedam hrvatskih stadiona ugostilo je u proteklih 16 dana najbolje kadetske...

  • Odluka na jedanaesterce: Španjolska U-17 prvak Europe!

    19.05.2017.

    Odluka na jedanaesterce: Španjolska U-17 prvak Europe!

    Europsko prvenstvo U-17 zaključeno je varaždinskim finalom u kojemu je trijumfirala reprezentacija Španjolske. Na stadionu u Varaždinu odigrana je finalna utakmica europske smotre najboljih...

  • Hrvatska podijelila iskustva s Engleskom i Irskom

    19.05.2017.

    Hrvatska podijelila iskustva s Engleskom i Irskom

    Članovi lokalnog organizacijskog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i djelatnici Uefe održali su sastanak s delegacijama Engleske i Irske koje će u naredne dvije godine ugostiti europska prvenstva...