Grassroots > Amateri

Novi dvoboj s Ircima za titulu

Zagrepčani izborili
finale Kupa regija

06.07.2017.
Zagrepčani izborili finale Kupa regija
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

NS Zagreb ponovno će se boriti za trofej najbolje momčadi Kupa regija nakon što je osvojio prvo mjesto u svojoj skupini u Istanbulu.

INGULEC - NS ZAGREB 1:4 (0:2)
UEFA Kup regija, Istanbul.

Strijelci: 0:1 - Filipović (43'), 0:2 - Mohač (45'), 0:3 - Štulec (83'), 1:3 - Boženko (90'), 1:4 - Krajačić (90+1')

NS Zagreb: Durdek, Filipović (od 46' Ćibarić), Vranić, Vrbat, Piršić, Šimunić, Štulec, Soldo (od 77' Krajačić), Brujić (od 69' Lihić), Mohač, Krznar. Trener: T. Gričar.

U trećem, odlučujućem kolu natjecanja po skupinama momčad Tomislava Gričara snage je odmjerila s ukrajinskim Ingulecom te uvjerljivom pobjedom 4:1 osigurala plasman u finale.

Zagrepčani su poveli u 43. minuti preko Filipovića, a samo dvije minute poslije Mohač je povisio na 2:0. Taj je rezultat na semaforu stajao sve do 83. minuti, kada Štulec pogađa za 3:0 i otklanja sve dvojbe.

U samoj završnici Ukrajinci su smanjili preko Boženka, da bi u sudačkoj nadoknadi Krajačić postavio konačni ishod.

 

Druga utakmica trećeg kola Skupine A završena je remijem - domaćin Istanbul i Lisboa odigrali su 1:1. NS Zagreb je tako završio na prvom mjestu sa sedam bodova, ispred Istanbula s četiri, Lisboe s tri te Inguleca s jednim bodom.

Skupinu B osvojio je predstavnik Republike Irske, momčad Munster/Connacht. Finale između hrvatskog i irskog predstavnika na rasporedu je u nedjelju, 9. srpnja.

Zanimljivo, upravo su Hrvati i Irci odlučivali o trofeju i 2015. godine, kada je Eastern Region na domaćem terenu. pobijedio NS Zagreb 1:0. NS Zagreb ujedno je postao i prva momčad u povijesti Kupa regija s dva uzastopna plasmana u finale.

Kup regija, Skupina A:
1. NS Zagreb 7
2. Istanbul 4
3. Lisboa 3
4. Ingulec 1

Još vijesti

  • Hrvatska domaćin središnjeg kvalifikacijskog turnira

    08.12.2021.

    Hrvatska domaćin središnjeg kvalifikacijskog turnira

    Hrvatska će biti domaćin središnjeg kvalifikacijskog turnira Uefinog Kupa regija amaterskih reprezentacija.   Točan termin odigravanja utakmica bit će definiran do kraja ovog tjedna, a koja će...

  • Francuzi zaustavili NS Zagreb u obrani europske titule

    19.09.2018.

    Francuzi zaustavili NS Zagreb u obrani europske titule

    Momčad NS Zagreba neće sljedeće sezone imati priliku obraniti naslov pobjednika Uefinog Kupa regija - francuski predstavnik Ligue de Normandie osvojio je kvalifikacijski turnir u Hrvatskoj. Nakon...

  • Druga visoka kvalifikacijska pobjeda NS Zagreba

    16.09.2018.

    Druga visoka kvalifikacijska pobjeda NS Zagreba

    Hrvatski predstavnik u Uefinom Kupu regija, NS Zagreb, ubilježio je i drugu pobjedu na kvalifikacijskom turniru za plasman na samu završnicu. Nakon uvjerljivih 8:0 protiv litavskog Nevežisa u Sv...

  • Visoka pobjeda NS Zagreba na početku kvalifikacija

    13.09.2018.

    Visoka pobjeda NS Zagreba na početku kvalifikacija

    Branitelj europskog naslova, hrvatski prvak NS Zagreb uvjerljivom je pobjedom otvorio kvalifikacije za završni turnir Uefinog Kupa regija. NS Zagreb prošle se godine uspeo na europski tron i ponio...