HNL.hr > Komentari

Veterani

AK Siget-HD opet
vozi najbolje

02.10.2017.
AK Siget-HD opet vozi najbolje
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U vezi s HT Prvom HNL protekli je vikend bio specifičan jer su četiri vodeća kluba Dinamo, Rijeka, Hajduk i Osijek igrala, redom, s četvorkom sa začelja Cibalijom, Rudešom, Interom i Istrom 1961 te dakako pobijedila, a dvojac iz zlatne sredine Lokomotiva i Slaven Belupo imao međusobni sraz koji je okončan remijem. Reklo bi se – ništa nova. Uzbuđenja nije manjkalo na veteranskom prvenstvu države.

U Poreču se od petka do nedjelje na četiri terena u Zelenoj laguni natjecalo 26 postava old-boysa. Bila je to završnica službenog summita Hrvatske „iznad 33“ kojeg uzorno osmišljava i realizira Komisija za veteranski nogomet HNS-a stoga predsjednik Petar Jurčević, tajnik Robert Uroić i tehnički tajnik Nenad Stražanac zaslužuju čestitke na velikom trudu i učinku. Posrijedi je već 18. finalni turnir dotičnog uzrasta, a najmanje po jednog predstavnika imali su svi županijski savezi osim Dubrovačko-neretvanskog, Ličko-senjskog, Požeško-slavonskog i Brodsko-posavskog. Redovitog natjecanja nema ni u Vukovarsko-srijemskom, ali tamo je vrlo aktivna UNV Prva nogometna lopta Županja, zato je i nastupala.

foto: Arhiva HNS

Naravno da je svima cilj bila tradicionalno napeta revija za prvo mjesto. Izborili su je zagrebački pogoni Lokomotiva i AK Siget-HD koji su se prethodno sučelili Zrinskom iz Ozlja (0:0), Pitomači (2:0), Dugopolju (0:0, jedanaestercima 5:4), Jadranu iz Poreča (3:0) i Zagorcu iz Krapine (3:1) odnosno Zagorcu iz Krapine (1:0), Radniku iz Josipovca (1:1), Moslavini (5:0), Pazinu (2:0) te Zrinskom iz Ozlja (0:0, jedanaestercima 5:3).

Odigrane su 42 utakmice. Finalna je uistinu bila dostojna pozornosti i uživanja. Poslije 2x25 minuta nije se znao pobjednik s obzirom na rezultat 1:1. Nema produžetaka, a u raspucavanju s 11 metara bolji, dakle spretniji i sretniji, bili su Sigećani, puleni neumornog Damira Škare – 5:4 za gotovo neopisivo slavlje.

foto: Arhiva HNS

Evo liste neposrednih aktera.

AK Siget –HD: Igor Vidaković, Ilija Pranjić, Ivan Fumić, Ilija Cvitanović, Danijel Radić, Ivan Gember, Mate Dragičević, Željko Ačkar, Dražen Madunović, Edin Mujčin, Krešimir Šamija (još su igrali: Marko Radanić, Miroslav Galić, Dragan Vukoja, Ilija Gavran, Dragan Lagundžić, Dražen Bukovac, Petar Dajak, Ivan Ćosić). Trener je Mijo Babić, tajnik stožera Božo Volić.

Lokomotiva: Darko Horvat, Frane Čačić, Dalibor Vučić, Jerko Leko, Ivica Kovčalija, Robert Radić, Marin Čavlina, Kristijan Krstanović, Tomislav Sitar, Kristijan Relja, Marko Šeničnjak (još su igrali: Anto Knežević, Miro Mikulić, Tomislav Kovačić, Jasmin Agić, Jozo Petrović, Darko Župan). Trener je Nikola Erceg.

Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav), pomoćnici: Hrvoje Mađarić (Vrsar) i Marko Balen (Rijeka), četvrti: Dario Kulušić (Šibenik). Delegat: Vinko Čulina (Zadar)

Sigetu je to šesti naslov, po čemu je vodeći, najuspješniji. Očito najkompaktniji u brojnim segmentima.

Najboljim igračem prvenstva proglašen je Željko Ačkar (AK Siget-HD), najbolji strijelci s po pet pogodaka su Jerko Leko (Lokomotiva) i Goran Bogović (Mladost Obrezina), najbolji vratar Igor Vidaković (AK Siget-HD).

Raritetno je da se ne igra za treće mjesto pa su o njemu odlučili Zagorec i Zrinski, jedanaestercima 5:3.

Pokale i nagrade uručili su Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera, i Miro Uljan, povjerenik za županijske saveze.

foto: Arhiva HNS

Nije nužno spomenuti da je šef sigetskih šampiona bio najponosniji:
- Ide nam, ne dopuštamo zamor materijala, u ovoj konkurenciji smo bez premca, vjerujem da ćemo u tom stilu i nastaviti - podvukao je Damir Škaro, predsjednik i renomiranog auto-poligona Siget, doktor znanosti i negdašnji vrhunski boksač s olimpijskom broncom koji zaista živi za svoju tvrtku i svoju momčad, ne dopuštajući da postane „starčad“; malo je takvih. – Moja uloga je trostruka: predsjednik, trener, igrač. Da, ja sam stoper, najlošiji ali i najborbeniji član AK Siget-HD. Morao sam osnovati klub da bih aktivno sudjelovao, a ako me Mijo Babić ne uvrsti smijenim ga po kratkom postupku i naredim Škari da na igralište pošalje Damira!

Raspoloženje na visini, humora za izvoz. Škaro je akademski građanin s čak tri fakulteta, autor tri knjige, uskoro će dovršiti četvrtu. Lider BK Kralj Tomislav, već u petom mandatu glavni tajnik Kluba olimpijaca. Nesuđeni nogometaš:
- Nisam prošao na prijemnom za Dinamove pionire pa sada, eto, nadoknađujem izmaklu strast i gomilam trofeje, s toliko se može pohvaliti malotko i među profesionalcima. Živim za sport, a boksač sam bio zbog temperamenta.

Posebno mu je drago što su na kraju zaustavili Lokose:
- Oni su nas u ligi ZNS-a, u dramatičnim okolnostima. Uzvratili smo na najvišoj, državnoj razini, zato smo sretni.

Željko Ačkar, lakonogi tehničar neočekivanih rješenja, ponio je titulu glavnog majstora:
- Usprkos 48. na leđima osjećam se k'o dečkić. Poreč? Bilo je teško sa šest utakmica u tri dana, to je ufff, ajme majko! Mi smo se ekipirali i kompletirali zahvaljujući nemjerljivom sportskom entuzijazmu gospodina Škare, ne dopušta nam predah, stalan je samo dril, dril, dril. I 2018. idemo po trofej. Nećemo biti godinu dana stariji, nego godinu dana iskusniji. Treba nam prakse, ipak smo još mladi…

Još vijesti

  • City bolji od Uniteda

    30.09.2019.

    City bolji od Uniteda

    Suvišno je baviti se Manchester Cityjem, domaćinom hrvatskom prvaku ovog utorka u drugom kolu skupine Lige prvaka. Zato što o njemu i prosječan ljubitelj nogometa zna skoro sve. Ipak, obveza je...

  • Slijedi li opet "Ši-ši-Šibenik"

    29.09.2019.

    Slijedi li opet "Ši-ši-Šibenik"

    Zakoračili smo u kalendarsku jesen stoga se i drugoligaši natječu punim tempom. Nakon sedmog kola Šibenčani imaju četiri boda prednosti u odnosu na prvoligaškog povratnika Rudeša. Zanimljivo je da su...

  • U Kupu svi favoriti na okupu

    27.09.2019.

    U Kupu svi favoriti na okupu

    U šesnaestini nacionalnog kupa naši prvoligaši demantirali su tezu da je riječ o natjecanje u kojem su moguća velika iznenađenja – prošli su svi koji su igrali, makar je Puljanima i Koprivničancima...

  • Miroslav Blažević: "Najsportskiji grad Vatrenima opet sprema spektakl"

    26.09.2019.

    Miroslav Blažević: "Najsportskiji grad Vatrenima opet sprema spektakl"

    Daleko bi nas odvela analiza domaćih nastupa A-reprezentacije, no nije dvojbeno da su dvije odjeknule posebno. Prva – s Italijom u Poljudu 8. listopada 1995. u kvalifikacijama za EP 1996. u Engleskoj...