HNS > Sudačka komisija

U Sv. Martinu na Muri

Održan 22. seminar
futsal sudaca i
kontrolora

04.10.2017.
Održan 22. seminar futsal sudaca i kontrolora
foto: Marijan Dobrović
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Uoči početka nove sezone, Komisija nogometnih sudaca organizirala je zajednički seminar sudaca i kontrolora sudaca Jedinstvene liste Prve i Druge HMNL za novu natjecateljsku sezonu 2017./2018.

U hotelu Golfer u Svetom Martinu na Muri održan je od 29. rujna do 1. listopada 2017. godine 22. seminar sudaca Jedinstvene liste Prve i Druge HMNL i 3. seminar kontrolora 1. HMNL.

Seminar je otvoren nakon zajedničkog fotografiranja, te je započeo analizom suđenja sezone 2016./2017. Prikazane su sve video-snimke s odigranih prvenstvenih utakmica Prve i Drugih HMNL.

Na seminaru je bilo prisutno 58 sudaca i dvije sutkinje, a po prvi su puta seminaru prisustvovali i novi, mladi suci, njih 20 (od toga dvije sutkinje). Iz opravdanih ili neopravdanih razloga seminaru nije nazočilo 16 sudaca.

Obavljena je i teorijska provjera sudaca iz poznavanja PNI, pri čemu su svi suci zadovoljili, te je održano stručno predavanje koje je u potpunosti pripremio i prezentirao Ivan Novak, Fifin i Uefin instruktor i kontrolor za suce u futsalu.

Tjelesna provjera svih sudaca održana je u dvorani Golfer, pod vodstvom fitness trenera sudaca Draženka Kovačića, pri čemu nisu svi suci zadovoljili.

Završni dio seminara uključivao je donošenje zaključaka i izvješće o postignutim rezultatima uz naputke pred početak natjecanja 1. HMNL, uključujući ozbiljan pristup, pridržavanje i primjenu PNI te timski rad sudaca na terenu. Kontrolori sudaca moraju se pridržavati novih naputaka o ocjenjivanju te adekvatno ocjenjivati suce za njihovu prezentaciju tijekom utakmice.

Seminarom je rukovodila Komisija u sastavu Ante Kulušić, Draženko Kovačić, Ivan Novak, Edi Šunjić i Marijan Dobrović sa stručnim suradnicima. Kao gost, na seminaru je bio i Boris Durlen u svojstvu predsjednika Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku. Operativnim dijelom seminara rukovodio je voditelj Odjela nogometnih sudaca Ivan Košutić, kojemu je ovo bio jedan od posljednjih seminara sudaca s Jedinstvene liste Prve i Druge HMNL uoči odlaska u zasluženu mirovinu.

Još vijesti