Natjecanja > Futsal

Malonogometna Liga prvaka

Nacional u Lisabonu
lovi Final Four

22.11.2017.
Nacional u Lisabonu lovi Final Four
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nacional Zagreb, aktualni prvak hrvatske u futsalu, od 22. do 25. studenog u Lisabonu nastupa u skupini B Lige prvaka zajedno s europskim velikanima Sportingom iz Lisabona, Dinom iz Moskve i belgijskom momčadi Halle-Gooik, a samo će prva momčad iz skupine izboriti Final Four.

Iako se čuda rijetko kad događaju, posebice u sportu, postoji sportski optimizam među igračima zagrebačkog Nacionala. Doduše, već i ulazak među 16 najboljih momčadi na Starom kontinentu velika je stvar, ali to ne zadovoljava stručni stožer i igrače ovog trofejnog hrvatskog malonogometnog kluba.

Trener Nacionala Robert Grdović naglasio je kako njegova momčad dolazi po povoljan rezultat te da vjeruje u svoju momčad.

“Dovoljno je reći da je Sporting prošle sezone bio finalist Lige prvaka, a u kojem je izgubio od madridskog Inter Movistara. Portugalska momčad apsolutni je favorit ovog turnira, sastavljena je od portugalskih i talijanskih reprezentativaca, a to su mahom naturalizirani Brazilci, poput Fortina i vrhunskog driblera Alexa Merlima, ali to ne znači da smo se mi unaprijed predali. Pokušat ćemo što skuplje prodati kožu, a na parketu ih iznenaditi igračem u polju i na taj im način pokušati razbiti ritam”, kazao je Grdović.

U srijedu će od 14:30 sati (po srednjoeuropskom vremenu) Nacional prvu utakmicu na Elitnom kolu Lige prvaka igrati protiv moskovske Dine. Riječ je o klubu koji je 1999. godine bio europski prvak. Iz bogate kolekcije trofeja vrijedi spomenuti da su prošle sezone bili finalisti ruskog prvenstva, ali da su uzeli naslov pobjednika Ruskog kupa.

“Za razliku od prošle sezone, ostali su bez nekoliko stranaca te su se fokusirali na ruske igrače. Dakle igrat će tipično ruski, baš kao u vremenu kada su bili najbolji u Europi i kada je za njih igrao Konstantin Eremenko. Drugim riječima, četiri na četiri, čvrsto u obrani i brzo u napadu. Ta bi utakmica mogla biti jako važna, a izgledi su nam 50:50. Pitanje je samo hoćemo li biti dovoljno agresivni u obrani”, istaknuo je Robert Grdović, koji je s momčadi u glavni grad Portugala stigao u ponedjeljak.

Golman i kapetan Nacionala Zagreb, Ivan Pavlić, jedan je od najiskusnijih igrača u mladoj svlačionici plave momčadi.

“Natjecanje Lige prvaka je za svakog sportaša njegov san. Lisabon je sportski grad, a nogometni i futsal klub Sporting su velikani, što se osjeća na svakom koraku ovoga grada. Bit će gušt igrati pred punim tribinama nove dvorane Joao Rocha Pavilion, koja je stvarno veličanstvena. Iako je naša momčad poprilično mlada i neiskusna, vjerujem kako ćemo trkom, borbenošću i taktikom koju je pripremio naš stručni stožer moći parirati svakoj momčadi u našoj skupini B Lige prvaka”, poručio je iz Lisabona Pavlić, te nadodao:

“Jedva čekamo početak utakmice, želimo se još jednom dokazati i na ponos svih ljudi u Hrvatskoj ostvariti čim bolji rezultat ovdje u Lisabonu”.

U drugom kolu, odnosno u četvrtak, od 21:30 sati Nacional će igrati protiv domaćina turnira, Sportinga, dok će posljednju utakmicu u skupini Nacional igrati u subotu od 15:30 sati protiv belgijske momčadi Halle-Gooik.

Još vijesti