Natjecanja

Hrvatski prvak bez europskog proljeća

Rijeka nakon vodstva
2:0 uzela bod u Ateni

23.11.2017.
Rijeka nakon vodstva 2:0 uzela bod u Ateni
foto: nk-rijeka.hr
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Rijeka je na gostovanju u Ateni osvojila bod odigravši neriješenih 2:2 protiv domaćina AEK-a.

Nakon tri poraza i pobjede u Beču, hrvatski je prvak u petom kolu Europske lige stigao na noge atenskom AEK-u, momčadi koja je u prvom kolu slavila na Rujevici rezultatom 2:1. 

Momčad Matjaža Keka odlično je otvorila utakmicu u Ateni. Već u osmoj minuti Acosty je udarac iz kuta glavom prenio do Gorgona, koji također glavom pogađa za 1:0, a potom su Župarić i Gorgon zatresli okvir domaćih vrata.

foto: nk-rijeka.hr

U 26. minuti Gorgon je iskoristio ponuđeno te udarcem s ruba kaznenog prostora povisio vodstvo Rijeke na 2:0. Ipak, u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Araujo je iz blizine smanjio rezultat na 2:1.

U desetoj minuti drugog dijela Christodoulopoulos je Prskalovu odbijenu loptu smjestio u mrežu za konačnih 2:2, da bi u samoj završnici i Araujo naciljao okvir gola. Marko Livaja igrao je za grčku momčad od 30. minute.

U drugoj utakmici petog kola Milan je kod kuće svladao bečku Austriju 5:1. Posljednje je kolo na rasporedu 7. prosinca, a sastaju se Rijeka - Milan te Austria Beč - AEK, pri čemu Rijeka više nema izgleda za prolazak skupine.

Europska liga, Skupina D:
1. Milan 11
2. AEK 7
3. Rijeka 4
4. Austria Beč 4

Još vijesti