Reprezentacija > Muška > A

Ždrijeb u Moskvi

Vatreni čekaju
suparnike na SP-u u
Rusiji

01.12.2017.
Vatreni čekaju suparnike na SP-u u Rusiji
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U petak se u ruskoj prijestolnici održava ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo, koje je na rasporedu idućeg ljeta, a Hrvatska je jedan od ukupno 32 sudionika.

Po uspješnom prolasku kvalifikacija - osvajanju drugog mjesta u konkurenciji Islanda, Ukrajine, Turske, Finske i Kosova te doigravanju s Grčkom - Vatreni će u petak u 16:00 saznati s kime će odmjeriti snage u grupnoj fazi nadolazeće svjetske smotre.

Izabranici Zlatka Dalića nalaze se u drugoj jakosnoj kategoriji, zajedno sa Španjolskom, Peruom, Švicarskom, Engleskom, Kolumbijom, Meksikom i Urugvajem, te se s njima ne mogu naći u istoj skupini. U skupini mogu biti maksimalno dvije europske momčadi, te najviše po jedna s preostalih kontinenata.

Jakosne su skupine određene na temelju poretka na Fifinoj ljestvici iz listopada ove godine.

Hrvatsku delegaciju na moskovskom ždrijebu, uz predsjednika HNS-a Davora Šukera i izbornika Dalića čine izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, dopredsjednici Ante Vučemilović-Šimunović i Ante Kulušić, team managerica Iva Olivari, povjerenik za sigurnost Miroslav Marković, povjerenik za ulaznice Nikša Martinac te glasnogovornik Tomislav Pacak.

 

Na svom prvom Svjetskom prvenstvu, 1998. godine u Francuskoj, Hrvatska je izvučena u skupinu s Argentinom, Japanom i Jamajkom. Četiri godine poslije, u Japanu i Južnoj Koreji, suparnici su joj bili Italija, Meksiko i Ekvador, a 2006. godina u Njemačkoj donijela je Vatrenima okršaje s Brazilom, Japanom i Australijom. Na prošlom Svjetskom prvenstvu, Hrvatska je igrala utakmicu otvaranja protiv domaćina Brazila te se potom sučelila Kamerunu i Meksiku.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji na rasporedu je od 14. lipnja do 15. srpnja sljedeće godine.

Ždrijeb Svjetskog prvenstva, jakosne skupine:

1. jakosna skupina: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska
2. jakosna skupina: Španjolska, Peru, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Hrvatska
3. jakosna skupina: Danska, Island, Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal, Iran
4. jakosna skupina: Srbija, Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija

 

Još vijesti